DOLAR 32,5886 0.02%
EURO 34,9595 0.13%
GBP 40,6264 0.16%
ALTIN 2.430,880,04
BITCOIN 2172355-0,64%

Akıllı sayaç "Fos" çıktı

ABONE OL
23 Temmuz 2015 18:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış ÖZEL

Lapta Belediyesi hudutları içinde ikamet eden vatandaşlar belediyenin vermediği hizmetlere rağmen evlerine kabarık faturaların gelmesinden şikayetçi.

Akıllı sayaç fiyaskosu

Yeni Bakış’a ulaşan bir grup vatandaş, evlerine her ay belediyenin “Hizmetlerine” karşılık 200-300 TL’lik fatura geldiğini anlatarak, “Belediye bize bu meblağa karşılık bir hizmet vermiyor ki bunu talep ediyor. Faturalarla belediyeye gidip bunun ne anlama geldiğini sorduğumuzda bize Sağlık ve Temizlik hizmetlerinin karşılığı olduğunu söylüyorlar oysa Lapta’da böyle bir hizmet yok” dediler.

“Vatandaş kazıklanıyor”

Bölgede bir süre önce daha ekonomik olacağı belirtilerek akıllı sayaç sistemine geçildiğini anlatan vatandaşlar, “Belediyeden örneğin 4-5 ton civarında su alıyoruz ancak depoyu sonradan kontrol ettiğimizde bize verilen suyun 3-4 lengerden fazla olmadığını görüyoruz, belediye tam anlamıyla vatandaşı kazıklıyor” diye isyan ettiler.

 Her taraf çöp içinde

Lapta’daki sıkıntılarının sadece su ve sayaçla sınırlı olmadığını anlatan vatandaşlar, belediyenin faturalara yansıtmasına karşın bölgede temizlik yapmadığını savundu. Vatandaşlar, “Her taraf pislik içinde. Bölgede sinekler kol geziyor, yaz aylarındayız ve en küçük bulaşıcı bir mikrop bölgede ciddi anlamda sağlık sorunu yaratabilir, belediye yetkililerini defalarca uyarmamıza karşın vatandaşı dinleyen yok” dedi.

Yollar dökülüyor

Bölgenin önemli sorunlarından birinin de yolların durumu olduğunu anlatan vatandaşlar, yıllardır asfaltlama yapılmadığını ve yıllar içinde oluşan çökme veya çukurların parke taşlarıyla yamalandığını kaydetti. Vatandaşlar, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle belediyecilik görülmedi, Fuat Başkan seçim zamanı mangalda kül bırakmaz, “onu yapacağız bunu yapacağız” der, Avrupai projelerden bahseder,  oysa bölgeye gelen turistler bu halimize resmen güler” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam