DOLAR 44,7202 0.22%
EURO 52,4896 0.02%
ALTIN 6.813,320,02
BITCOIN 32299381.85866%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

AKEL’den 1 Nisan açıklaması

AKEL’den 1 Nisan açıklaması

ABONE OL
1 Nisan 2026 10:31
AKEL’den 1 Nisan açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

AKEL’in, EOKA’nın 1 Nisan 1955’te silahlı tedhişe başlamasının yıl dönümü kapsamında açıklama yaptığı belirtildi.

Haravgi gazetesine göre AKEL açıklamasında, “1 Nisan’ın yıl dönümü mesajının ülkenin bugünkü mücadelesi için çok değerli pusulayı teşkil ettiğini” belirtti.

AKEL, anlaşmaya varılan çerçeve temelindeki çözüm aracılığıyla Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve bağımsızlığının sağlanması amacıyla “Türk işgal ve istilasının” sona ermesi gerektiğini savundu.

Aynı şeyin İngiliz Üsleri için de geçerli olduğunu dile getiren AKEL, İngiliz Üslerini  ayrıca “vatanın üzerine dayatılan sömürgeciliğin bir kalıntısı” olarak nitelendirdi.

AKEL, bugünkü dramatik gelişmelerin, İngiliz Üslerinin tehlikesini ve bölge halklarına karşı saldırı mevzisi olarak kullanıldığını ortaya koyduğunu belirtti.

İngiliz Üslerinin savaş operasyonlarına müdahil olmamasının son derece önemli olduğunu belirten AKEL, üslerin kaldırılmasının ise halkın yıllara dayanan hedefini teşkil ettiğini ifade etti.

EOKA mücadelesinde hayatını kaybedenleri de anan AKEL, halkın sömürgeciliğe karşı karlı mücadelesinin önemini de vurguladı.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle