DOLAR 32,5025 0.27%
EURO 34,5852 0.24%
GBP 40,4799 0.26%
ALTIN 2.479,12-0,15
BITCOIN 2013557-6,59%
Ahmet Davutoğlu: Ateşle oynamayın

Ahmet Davutoğlu: Ateşle oynamayın

Ahmet Davutoğlu: Ateşle oynamayın - İstanbul Sultangazi'deki bir camide imam, cuma namazı öncesi kullandığı sözlere Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan sert tepki geldi.

ABONE OL
21 Mayıs 2023 23:15
Ahmet Davutoğlu: Ateşle oynamayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İstanbul Sultangazi’deki bir camide imam, cuma namazı öncesi “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” ifadelerine art arda tepkiler geliyor.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoya çağrıda bulundu.

“İSLAM DİNİNE AYKIRI”

“Camilerimiz kutuplaştırma değil birleştirme mekanıdır; ateşle oynamayın!” ifadeleriyle paylaşılan videoda şu ifadeler yer aldı;

*Bugün sizlere büyük bir üzüntü ve kaygıyla sesleniyorum. İktidar sahiplerinin bölücü ve kutuplaştırıcı dili maalesef camilerimize de yansıdı.

*Bugün İstanbul’daki camide yaşanan son derece vahim. Bir din adamının kardeşi kardeşe karşı silahlanmaya çağırması 28 Mayıs’ı büyük bir çatışmanın yansıyacağı gün olarak ifade etmesi. Her şeyden öncesi İslam dinine de aykırıdır. Yasalar açısında da büyük bir suçtur.

“YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELİ”

*Kardeşe kardeşe düşman kılan halkımızı camilerden soğutan kim olursa olsun görevden alınmalı ve yargı önünde hesap vermeli.

*Peki biz buraya nasıl geldik. Nasıl oldu da şimdiye kadar manevi huzur içinde omuz omuza namaz kıldığımız camilerimizde böylesi görüntüler yaşanıyor.

*Eğer seçim kampanyalarında Cumhur İttifakı’nın ortaklarından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal muhalefet kast ederek ‘küffar’ yani kafirler diye seslenme cesaretini bulmuşsa ve başta sayın Erdoğan ve Bahçeli olmak üzere iktidar sahipleri bu büyük suç karşısında sessiz kalmışsa işte sebep buradadır.

*Eğer camilerimiz bir siyasi miting alanına dönüştürülmüşse işte sebep buradadır. Din adamlarımıza sesleniyorum; Bu vahim yaklaşım, İslam’ın özüne aykırı bu tutum, dil karşısında önce siz sesinizi yükseltin.

DİYANETE VE İKTİDARA ÇAĞRI

*Biz toplumu birleştirmek için çağrıda bulunuruz deyin. Camilerimiz ortak mekanlarımızdır deyin.

*Diyanet İşleri Başkanı’na sesleniyorum; açıkve net bir tavır alın. Camizlerimiz kimsenin siyasi alanı değildir diyin.

*İktidar sahiplerine sesleniyorum; Yapmayın, etmeyin toplumu bölmeyin. Camilerimizin saflarını bir birinden ayırmayın. Kutuplaştırıcı dilin artık terk edin.

*Siyasi çıkarlarınız için artık manevei değerlerimizi kullanmaktan vazgeçin. Ateşle oynamayın.

*Camiye giden bütün mümin kardeşlerime sesleniyorum; camilere huzur içinde gidiniz. Hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun, omuz omuza verin. Saflerimızı her zaman olduğu gibi diri tutun.

*28 Mayıs milli iradenin tecelli edeceği bir tarih olacaktır ve 29 Mayıs’ta iktidara kim gelirse gelsin camilerimiz kardeşliğin, birliğin sembolü olacaktır.

Davutoğlu: AKP ve MHP'nin serveti araştırılsınİlginizi ÇekebilirDavutoğlu: AKP ve MHP'nin serveti araştırılsınDavutoğlu: Kılıçdaroğlu için gece gündüz çalışacağızİlginizi ÇekebilirDavutoğlu: Kılıçdaroğlu için gece gündüz çalışacağız

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam