DOLAR 32,5594 0.21%
EURO 34,9464 -0.13%
GBP 40,7151 -0.23%
ALTIN 2.439,810,16
BITCOIN 2092995-0,27%
Ağıralioğlu istifasının perde arkası ortaya çıktı

Ağıralioğlu istifasının perde arkası ortaya çıktı

Ağıralioğlu istifasının perde arkası ortaya çıktı - Meral Akşener, yaptığı çıkışlarla İYİ Parti’yi zora düşüren Ağıralioğlu’nun genel başkan yardımcılığı talebini reddetti.

ABONE OL
30 Mart 2023 04:10
Ağıralioğlu istifasının perde arkası ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ağıralioğlu istifasının perde arkası ortaya çıktı

Yavuz Ağıralioğlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisiyken, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) gençlik kanadı Alperenler Ocağı’nın genel başkan­lığını yaptı. Siyasetle iç içe olan Ağıralioğlu’na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’dan milletvekilliği önerisinde bulundu. Millet­vekilliği önerisini kabul etti ve seçildi. Ancak yaptığı bazı açıklamalar genel başkanı zor duruma düşürdü. Akşener, Ağıralioğlu’nu grup başkan­vekilliği görevinden alırken, kendisini incitmedi, hem parti sözcülüğü, hem de genel baş­kan yardımcılığı görevi verdi.

İlk zamanlar pek bir sorun yaşanmadı. Ancak, televiz­yonlarda yaptığı bazı konuş­malar Akşener’in canını sıktı. Çünkü, özellikle CHP aleyhine yaptığı konuşmaların, Akşe­ner’in bilgisi dahilinde yapıl­dığı söylentileri yayıldı. Bu kez, parti sözcülüğünden de alındı. Sadece Dış Türklerden sorumlu Genel Başkan Yar­dımcılığı görevi kaldı.

Akşener, Dış Türkler konu­sunda alabildiğine duyarlı. Uygur Türkleriyle ilgili bir toplantıda partisinin görüş­lerini açıklamak üzere Yavuz Ağıralioğlu’nu görevlendirdi. Ağıralioğlu orada konuşma yapacaktı. Ancak, genel baş­kana bilgi verme gereği bile duymadan, gerekçesiz olarak o toplantıya katılmadı. Konu Akşener’e intikal ettiğinde, Ağıralioğlu’nu genel başkan yardımcılığından da aldı.

O GÜN KONUŞMADI

İYİ Parti Genel Başkanı Me­ral Akşener’in, 6’lı masadan çekilmesi büyük bir dalgalan­ma yarattı. Yavuz Ağırali­oğlu dönüşe karşı çıkma­dı. Konuşmaması dikkat çekti. Son dönemlerde Yavuz Ağıralioğlu’nun BBP Genel Başkanlığı’na gelebilmek için bazı hazır­lıklar yaptığı söyleniyordu. Akşener, Ağıralioğlu’nu evine çağırdı ve görüşme yapıldı. Sohbet konusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına geldi. Ağıralioğlu, partilerine tuzak kurulduğunu öne sür­dü. Akşener ise, “Partimizin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

Bu kez Ağıralioğlu, ken­disine Genel Başkan Yar­dımcılığı görevi verilmesini istedi. Akşener ise “Seçime gidiyoruz, şimdi bunun sı­rası değil” dedi. Ağıralioğlu istediğini alamadı.

HABER BİLE VERMEDİ

Genel Başkan Yardımcılığı talebi yerine getirilmeyen Ağıralioğlu, Akşener’e, ra­hatsız olduğu konularla ilgili açıklama yapacağını söyle­medi. Habertürk yayınında Sevilay Yılman, Yavuz Ağı­ralioğlu’nun Çarşamba günü saat 13.00’da genel başkanla görüşeceğini söyledi. Progra­mın yapımcısı Mehmet Akif Ersoy, Ağıralioğlu’na mesaj yazıp ne görüşeceğini sor­du. Kendisine “Helalleşme” denilince bunu duyurdu. Vereceği istifa dilekçesi de ekrandan gösterildi.

Akşener, durumdan haber­dar olunca, “Artık gelmesine gerek yok” dedi ve Yavuz Ağıralioğlu’nun defterini kapattı. Ağıralioğlu’nun AKP’den milletvekili olacağı yorumları kuvvetlendi.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam