DOLAR 32,3770 -0.33%
EURO 34,7179 -0.28%
GBP 40,6324 -0.25%
ALTIN 2.393,65-1,19
BITCOIN 18687100,89%
Adaylıktan çekilecek mi? Özlale’den “İzmir” açıklaması

Adaylıktan çekilecek mi? Özlale’den “İzmir” açıklaması

Adaylıktan çekilecek mi? Özlale’den “İzmir” açıklaması - İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
4 Ekim 2023 12:20
Adaylıktan çekilecek mi? Özlale’den “İzmir” açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, “Yerel seçim hazırlıkları nasıl gidiyor?” sorusuna “Çok güzel, harika gidiyor. Her şey yolunda.” karşılığını verdi.

TUNÇ BEY’İN TEMENNİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “adaylıktan çekileceği” yönündeki iddiasının anımsatılması üzerine Özlale, “Hayır yok öyle bir şey, Tunç Bey’in temennisidir.” dedi.

GELDİĞİNDE GÖRÜŞÜRÜZ

Özlale, kendisinin, “İstanbul’da bir işbirliği yapılabileceği” ifadesinin hatırlatılması üzerine, “Ekrem Bey, İstanbul ittifakı oluşturmak için bütün partileri dolaşacağını söyledi. ‘Bize de geldiğinizde görüşürüz.’ dedim. Onun dışında bir şey yok orada.” diye konuştu.

Genel Başkan Meral Akşener’in, “İstanbul ve Ankara’da tek başımıza milletin huzuruna çıkacağız.” açıklamasına ilişkin Özlale, “Evet gireceğiz. Daha öncesinde de bu konuyla ilgili bütün kararı divana bıraktı. Biz de bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkaracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkanlık Divanı toplantısında, Ankara ve İstanbul adaylarının belirlendiği, İstanbul için Buğra Kavuncu’nun adının geçtiğinin belirtilmesi üzerine Özlale, “Yok öyle bir şey.” dedi.

GÖĞÜSLERİM ÇOK RAHAT

“İzmir’de bu yarışı göğüsler misiniz?” sorusunu Özlale, “Göğüslerim çok rahat. Evet CHP adayını belli ettikten sonra yine konuşuruz ama ben göğüsleyeceğime inandığım için geldim.” diye yanıtladı.

Bir gazetecinin “geri çekilmeniz istenirse” demesi üzerine Özlale, şunları söyledi:

“Şu ana kadar partimiz üst kurullarda aldığı bir kararda gösterdiği adayı hiç geri çekmemiş, bundan sonra da geri çekeceğini düşünmüyorum. Orada demek istediğim şey şuydu, biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok istiyoruz ve oradaki güçlü temennimizi, güçlü niyetimizi ortaya koymaktı.”

Özlale, “Milletvekillerinizin İzmir’e çıkarma yapacağı doğru mu?” sorusuna, “Doğru bana yardımcı olacaklar, onlar benim dava arkadaşlarım. Ancak onlarla, partiyle beraber kazanırız.” karşılığını verdi.

Ankara ve İstanbul adaylarıyla ilgili soru üzerine de Özlale, “Ne zaman açıklanır bilmiyorum ki ama yakında.” dedi. (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam