DOLAR 45,7446 0.34%
EURO 53,0541 -0.19%
ALTIN
BITCOIN 35387520.48642%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

ABD’den ‘Gazze’de acil ateşkes’ tasarısına bir kez daha veto

ABD’den ‘Gazze’de acil ateşkes’ tasarısına bir kez daha veto

ABONE OL
19 Eylül 2025 07:59
ABD’den ‘Gazze’de acil ateşkes’ tasarısına bir kez daha veto
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde, Gazze’de derhal ve kalıcı bir ateşkes talep eden yeni bir karar tasarısı daha ABD tarafından veto edildi. ABD temsilcisi, tasarının Hamas’ı destekleyen bir yapıda olduğunu ve ‘yanlış anlatıları haksız yere meşrulaştırdığını’ iddia ederek, Hamas tüm esirleri serbest bırakmadan Gazze’de ateşkesin sağlanamayacağını ifade etti.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başlatmasının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunulan “acil ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım” içeren karar tasarısı BMGK’de oylandı.

ABD’DEN ‘GAZZE’DE ACİL ATEŞKES’ TASARISINA BİR KEZ DAHA VETO

Gazze’de derhal ve kalıcı bir ateşkes ve sınırsız insani yardım erişimi talep eden yeni bir karar tasarısı ABD tarafından veto edildi. BMGK’nin 14 üyesinin “evet” oyu kullandığı tasarı, Daimi üye ABD’nin tek oyuyla reddedildi.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle