

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Sanayi Odası’nın geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak, “Bir ay içerisinde çiğ süt fiyatı iki kez artmıştır. Hellim şu an maliyetlerimizin yüksekliği nedeniyle satılamama riski ile karşı karşıyadır” dediğini anımsatarak, “Sanayi Odası herhalde uykusundan uyandı” dedi
Naimoğulları, Sanayi Odası’nın bugüne kadar ne üreticinin ne de halkın haklarını koruyamadığını belirterek, “zamlar aldı başını gidiyor. Sanayi Odası’nın kaç kere açıklamasını gördünüz?” diye sordu. Naimoğulları, “Bu kadar zamdan sonra çiğ süt fiyatı artınca mı tepki ortaya koydunuz?” diye sorarak, Sanayi Odası’nın zamlar karşısında hükümete karşı ses çıkarmadığını, yalnızca çiğ süt fiyatı artınca tepki gösterdiğini söyledi
Naimoğulları, Sanayi Odası’na çağrıda bulunarak, “zamlar karşısında el birliğiyle mücadele edeceğiz. Hükümet edenlere karşı el birliğiyle mücadele etmek zorundayız. Korkak davranmakla bu iş yürümez. Bizim derdimiz yerli üretimdir, üretmektir. Sanayicidir, esnaftır. Bizim çağrımız birliktelik çağrısıdır” şeklinde konuştu
Tarım Bakanı’nın sektörün içinden gelen Hüseyin Çavuş Kelle’nin olmasını da değerlendiren Naimoğulları, “üretici umutludur ama bunu zaman gösterecek” dedi. “Zamlar devam ettiği sürece Kelle de olsa başka biri de olsa üreticinin sorunlarına çare olamaz” diyen Naimoğulları, önemli olanın üreticinin maliyetlerini düşürebilmek olduğunu belirtti
Yeni Bakış
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tarım Bakanının yine değiştiğini, 18 senede 35’nci bakan olduğunu belirterek, ülkede istikrar olmamasının en büyük sebebinin bu olduğunu kaydetti. Naimoğulları, hükümetin sürekli bakan değiştirdiğini, ancak ülke gerçeklerinin ortada olduğunu belirterek, istikrarsızlığın söz konusu olduğunu söyledi. Naimoğulları, biri bir iş yapmaya kalksa bile diğerinin onun işini bozarak başka bir şey yapmaya çalıştığını ifade ederek, çünkü herkesin yerini koruma ve daha çok çıkar elde etme peşinde olduğunu söyledi. “Bu gidişle UBP milletvekillerinden bakan olmayan kalmayacak” diyen Naimoğulları, Hüseyin Çavuş Kelle’nin sektörün içinden geldiğini, bu nedenle umutlu olduklarını belirtti. Mustafa Naimoğulları, yeni bakan Hüseyin Çavuş Kelle’nin daha önce birlik başkanlığı yapmış birisi olarak üreticinin sorunlarına daha erken zamanda çözüm bulmasını beklediklerini söyledi.
“Üretici umutludur ama bunu zaman gösterecek”
Naimoğulları, hükümetin daha ne kadar devam edeceğinin ise belli olmadığını söyleyerek, “zamlara karşı halk ve sivil toplum örgütleri sessiz kalıyor. O nedenle bu dönemden sonra bu zamlar devam ederse Kelle de olsa başka biri de olsa üreticinin sorunlarına çare olamaz” dedi. Naimoğulları, önemli olanın üreticinin maliyetlerini düşürebilmek olduğunu belirterek, akaryakıtın sürekli zamlandığını, elektrik maliyetlerinin arttığını söyledi. Mustafa Naimoğulları, üreticinin hakları korunursa her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, aksi takdirde tepki koymaya devam edeceklerini belirtti. Naimoğulları, “Üretici umutludur ama bunu zaman gösterecek” dedi.
“Sanayi Odası uykusundan uyandı”
Mustafa Naimoğulları, Sanayi Odası’nın geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak, “Bir ay içerisinde çiğ süt fiyatı iki kez artmıştır. Hellim şu an maliyetlerimizin yüksekliği nedeniyle satılamama riski ile karşı karşıyadır” dediğini anımsatarak, “Sanayi Odası herhalde uykusundan uyandı” dedi. Naimoğulları, Sanayi Odası’nın bugüne kadar ne üreticinin ne de halkın haklarını koruyamadığını belirterek, “zamlar aldı başını gidiyor. Sanayi Odası’nın kaç kere açıklamasını gördünüz?” diye sordu. Naimoğulları, “Bu kadar zamdan sonra çiğ süt fiyatı artınca mı tepki ortaya koydunuz?” diye sorarak, tepkisinin bu yönde olduğunu söyledi. Naimoğulları, Sanayi Odası’nın zamlar karşısında hükümete karşı ses çıkarmadığını, yalnızca çiğ süt fiyatı artınca tepki göstererek, hellim satılmayacak dediğini belirterek, “süt fiyatlarına konulan zam bile bugün hayvancının hiçbir talebini karşılar nitelikte değildir. Toplumsal düşününüz” diye konuştu.
“Korkak davranmakla bu iş yürümez”
Naimoğulları, Sanayi Odası’na çağrıda bulunarak, “zamlar karşısında el birliğiyle mücadele edeceğiz. Hükümet edenlere karşı el birliğiyle mücadele etmek zorundayız. Korkak davranmakla bu iş yürümez. Bizim derdimiz yerli üretimdir, üretmektir. Sanayicidir, esnaftır. Bizim çağrımız birliktelik çağrısıdır” şeklinde konuştu.