DOLAR 32,3457 -0.05%
EURO 34,9089 0.32%
GBP 40,7616 0.41%
ALTIN 2.373,56-0,95
BITCOIN 19958675,82%

8 aya mahkum edildi

ABONE OL
8 Mart 2018 07:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa-İskele Anayolu üzerinde 2016 yılı Ekim ayı içerisinde Ramadan Ergün yönetimindeki aracın önünü keserek Ergün’ü tahta sopa ile ciddi şekilde darp edip parmağını kıran sanık Hüseyin Özbek hakkındaki karar dün açıklandı. “Vahim zarar”, “Ciddi darp”, “Darp” ve “Saldırı silahı taşıma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Özbek, 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde benzeri bir suçtan dolayı para cezasına mahkum edilen ve 2 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyup benzeri bir suç işlemeyeceğine dair 5 bin TL kefalet senedi imza eden Özbek’in 5 bin TL’lik teminatına da el konuldu.

Arabanın önünü kesip Ergün’ü ciddi şekilde darp etmişti

Sanık Hüseyin Özbek, 15 Ekim 2016 tarihinde arkadaşı Ferzan Paydaş ve iki kız arkadaşı ile birlikte Boğaz’da faaliyet gösteren bir restorana gitmişti. Restoranda yan masada oturan müşteki Ramadan Ergün ile kız meselesi yüzünden tartışan sanık Hüseyin Özbek ile arkadaşı Ferzan Paydaş, restoran çıkışı Ramadan Ergün’ün kullanımındaki aracı takip etmeye başlamıştı. Sanık Özbek ile arkadaşı Ferzan Paydaş, Salamis Otel önlerine geldikleri sırada Ergün’ün aracının önünü kesmiş ve sanık Özbek tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tahta sopa ile Ergün’ü ciddi şekilde darp ederek parmağının kırılmasına neden olmuştu. 

Benzeri sabıkası var

Sanık Hüseyin Özbek, 2016 yılı Şubat ayında işlemiş olduğu başka bir ciddi darp suçundan dolayı 2016 yılı Ağustos ayında yargılanarak 600 TL para cezasına mahkum edilmişti. Sanık Özbek, ayrıca 2 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyacağına dair 5 bin TL’lik kefalet senedi imza etmişti.

Suçlu bulundu

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Hüseyin Özbek’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanık Özbek’in mahkum olduğu “Vahim zarar” suçu için 10 yıla, “Ciddi darp” suçu için 3 yıla, “Darp” suçu için 1 yıla ve “Saldırı silahı taşıma” suçu için ise 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Sağer, işlenen suçların ciddi suçlar olduğunu söyledi. Sağer, Anayasaya göre herkesin barış, güven ve huzur içinde yaşama hakkına sahip olduğunu ve yine herkesin vücut bütünlüğü hakkına sahip olduğunu açıkladı. Yıllık faaliyet raporlarını adli ihbar olarak aldıklarını ifade eden Sağer, son 3 yılın verilerine göre bu tür suçların Ağır Ceza Mahkemelerinin gündemini en çok meşgul eden dördüncü suç olduğuna dikkatleri çekti. Sağer, sanığın 2016 yılı Şubat ayı içerisinde işlemiş olduğu ciddi darp suçundan dolayı sabıkasının bulunduğunu ve bu suçtan dolayı 26 Ağustos 2016 tarihinde 2 yıl sulh ve sükununu koruyacağına ve benzer bir suç işlemeyeceğine dair 5 bin TL’lik kefalete bağlandığını anımsatarak, sanığın bu kararın üzerinden çok geçmeden aynı suçları işlediğine dikkatleri çekti.

Kamu menfaati ön planda tutulmalı

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanığın ciddi darp suçundan mahkum olduktan hemen sonra ve 2 ay süre geçmeden ciddi darptan daha ağır olan vahim zarar suçunu işlemiş olmasının sanığın söz konusu davadan aldığı cezadan ıslah olmadığını gösterdiğini söyledi. Sanığın, söz konusu davada 2 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyacağına ve benzeri bir suç işlemeyeceğine dair kefalete bağlandığını anımsatan Sağer, bu hususun göz önünde bulundurulduğunda sanığın bunu 2 ay bile başaramadığını gördüklerini ve sanığın 5 bin TL’lik kefaletine el konulması gerektiğinin açık olduğunu söyledi. Sağer, bu tip yaralama meselelerinde kamu menfaatinin ön planda tutularak bu suçları işleyen sanıklara caydırıcı ve etkin cezaların verilmesi gerektiğini belirtti. Sanık Hüseyin Özbek’e hapis cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceği kanaatine vardıklarını belirten Sağer, sanığı 8 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. Sağer, ayrıca sanığın 5 bin TL’lik teminatına da el konulmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam