DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20590703,10%

5’i bir etmez

ABONE OL
23 Mayıs 2018 08:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Yeni Bakış gazetesinin yayınları sonucu hedef seçilen GIFA Holding’e yönelik çıkarılan 111 milyon TL re-sen verginin hangi kriter ve kıstaslara göre belirlendiği konusunda Maliye Bakanı Denktaş’ın sessizliğini hala koruduğu gibi şirket hisse devirlerinin ise her gün bir bahane gösterilerek yapılmadığını belirtti.


Kısa, Gelir ve Vergi Dairesi’nin hisse takas işlemini yapmamak için her gün bir bahane bularak oyalama taktiği içinde olduğuna dikkat çekerek, dairenin son olarak belirlenemeyen hisse değeri üzerinden teminat talep ettiğini kaydetti.


Kısa, “Gelir ve Vergi Dairesi içinde kendi yasalarını uygulayan, işlemlerde istediklerine kolaylık, istediklerine ise zorluk çıkaran söz konusu yetkililerin görevden alınması gerekmez mi?” diye sordu.

Yeni Bakış

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Yeni Bakış gazetesinin yayınları sonucu hedef seçilen GIFA Holding’e yönelik çıkarılan 111 milyon TL re-sen verginin hangi kriter ve kıstaslara göre belirlendiği konusunda Maliye Bakanı Denktaş’ın sessizliğini hala koruduğu gibi GIFA Holding’e ait şirket hisse devirlerinin hangi çerçevede yapılmadığını da açıklamadığını belirtti.

Kısa, sahibi olduğu iki şirket arasındaki takas işleminin henüz yapılmadığını belirterek, Vergi Dairesi’nde değerlendirme yapmak için kurulan heyetin, her iki şirketin de hisse değerini belirleyemediğini kaydetti.

“Her gün bir bahane ile oyalıyorlar”

Yusuf Kısa, Gelir ve Vergi Dairesi’nin hisse takas işlemini yapmamak için hergün bir bahane bularak oyalama taktiği içinde olduğuna dikkat çekerek, dairenin son olarak belirlenemeyen hisse değeri üzerinden teminat talep ettiğini belirtti. 


“Takas için teminat talep ettiler”

Kısa, şöyle devam etti, “Kamu önüne çıkıp açıklasınlar, GIFA Holding sahibi olarak benim hisse devirlerimi neden yapmadıklarını anlatsınlar. Bizlere başka yerden emir almış gibi imada bulunmaları çok yanlış bir durumdur. Basit bir takas işini kişisel hedef haline getirdiler. Takas işini neden yapmadıklarını ve hangi yasaya göre takas için teminat talep ettiklerini açıklasınlar.”

“Kendi yasalarını uyguluyorlar”

“Gelir ve Vergi Dairesi içinde kendi yasalarını uygulayan, işlemlerde istediklerine kolaylık istediklerine ise zorluk çıkaran bu kişilerin görevden alınması gerekmez mi?”

Kısa, hisse devirlerinde bugüne kadar alınan bilgiler çerçevesinde kimseden teminat alınmadığına vurgu yaparak, taahhüt alındığını söyledi. İlk etapta vergi borcu çıkması durumunda ödenecektir diye istenilen taahhütü verdiğini belirten Kısa, bunu yeterli görmeyerek teminat istemekte ısrar ettiklerini kaydetti. 

“Teminatın miktarını bildirmediler”

Yusuf Kısa, bununla da kalmayarak teminatın miktarının bildirilmediğini belirterek, “elimizde zorla ağızlarından aldığımız tahmini bir miktar mevcuttur” diye konuştu. 

Kısa, ancak hesaplama yöntemi konusunda bilgi sahibi olmadığını belirterek, diğer konularda olduğu gibi bu konuda da açıklama yapılmadığını kaydetti.

“Belli olmayan bir kazanç üzerinden vergi talep edilmesi tuhaf”

“Hesaplama yöntemlerinin hatalı olduğunu düşünüyoruz” diyen Kısa, “Hisse devri bir satıştır. Elde olan hisseler üçüncü bir tüzel kişiye devredilir, yani satılır. Gelir ve Vergi Dairesi’ne defalarca anlattığımız halde hisselerin değerine karşı, karşı taraftan ne alacağımız ise henüz belirlenmiş değildir. Dolayısıyla hisse devrinde ortada herhangi bir kazanç da belli değildir. Belli olmayan bir kazanç üzerinden vergi talep edilmesi ise tuhaf ve yanlıştır” diye konuştu. 

“Heyetten bir kişi geri çekildi”

Kısa, Vergi Dairesi’nde 6 kişiden oluşan heyetin içinde bulunan Ahmet Manavoğlu’nun yapılan usulsüzlüğü büyük ihtimalle fark ettiği ve buna alet olmak istemediği için geri çekildiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam