DOLAR 32,5995 0.34%
EURO 35,0097 0.09%
GBP 40,7938 -0.02%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 20973750,12%

4 milyon TL borcu var

ABONE OL
28 Temmuz 2015 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, 2014 yılının Ekim ayında uçurumun kenarında duran bir üniversite devraldıklarını ancak bugün itibarıyla DAÜ’deki mali tablonun iyileştiğini kaydetti. Üniversiteyi mevzuat ve yasalar çerçevesinde yönetmek için ciddi bir gayret gösterdiklerini ifade eden Osam, “Sürdürülebilir bir üniversite yaratmak temel prensibimizdir ” dedi. DAÜ Yasası’nın şeffaf, demokratik ve özerk bir yönetim için son derece önemli olduğunu dile getiren Osam, “Umarım bu yasa, DAÜ’nün ak yüzü olur” ifadesine yer verdi. Ülkede şahlanan bir üniversitecilik anlayışı olduğunu kaydeden Necdet Osam, “Öğrencinin niteliğini, öğrencinin alacağı nitelikli eğitimi sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor” diye konuştu.

 

DAÜ Rektörlüğü 1 yıllık icraatlarını anlattı

DAÜ Rektörlüğü, 14 Ekim 2014-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiği icraatlarla ilgili Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de basın toplantısı düzenlendi.  Basın toplantısında Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, süreçle ilgili bilgi verdikten sonra soruları yanıtladı.

Basın toplantısında Osam’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen, Prof. Dr. Bekir Özer, Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Prof. Dr. Hasan Amca, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, DAÜ Genel Sekreteri Gürol Özkaya, Rektörlük Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı ve üniversitenin diğer yetkilileri eşlik etti.

 

“DAÜ’yü ileriyle götürmek için en iyi takımı kurduk…”

Basın toplantısındaki konuşmasına rektör yardımcılarını ve ekibini tanıtmakla başlayan Osam,“ Bu, DAÜ’yü bir adım ileriyle götürmek için kurabileceğimiz en iyi takımdı” dedi. Ne kendisinin, ne de ekibinin bu görevlere gelmek için teşrik-i mesaide bulunduğunu vurgulayan Osam, mevzuat ve ilke kavramlarından ödün vermeyen ve akademiden gelen insanlar olduklarını söyledi.

 

“DAÜ’yü son derece sıkıntılı bir mali tabloyla devraldım”

Üniversitenin 10’uncu rektör vekili olduğunu söyleyen Osam, DAÜ’yü son derece sıkıntılı bir mali tabloyla devraldığında kaydetti, o günleri “vahamet” olarak niteledi.  DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, “‘Yola mutlaka başaracağız, bu ülkeye ikinci bir Kıbrıs Türk Hava Yolları sendromu yaşatmayacağız’ diyerek çıktık” dedi.

 

“Mali disiplin…”

Göreve gelir gelmez sıkı mali bir disiplin uyguladıklarını, birçok konuyu masaya yatırdıklarını ifade eden Osam, Gazimağusa esnafına ödenmemiş birçok çekle karşıladıklarını da anlattı. Öğrencilerin üniversiteye borcundan söz eden Necdet Osam, bunun yarattığı mali sıkıntıyı şöyle anlattı:

“Göreve geldiğimizde DAÜ’nün belki de o ay çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu gördük.  1986 ile 2014 yılları arasında üniversite bu nedenlerle yaklaşık 30 milyon TL kaybetti. Şu an bir formül üzerinde çalışıyoruz. Bu kaybın yüzde 30’unu olsa da toplamak için girişimlerimiz olacak.  Yaz okulu ise son derece büyük paraların döndüğü ama kaydın yeterli noktaya ulaşmadığı bir diğer konudur. Bu konuda ciddi bir araştırma yapıldı. Bulunanlar rapor haline getirildi ve gerekli hukuki süreç başlatıldı. Dosyaları ilgili kurumlara iletildi.”

 

DAÜ’ye 84 dava… Ödenmesi gereken 4 milyon TL borç

DAÜ’nün sürekli mahkeme salonlarına taşındığını da dile getiren Osam, göreve geldikleri Ekim 2014’e kadar üniversiteye 84 dava açıldığını, bu davaların büyük çoğunluğunun akademik personel olup haksız yere işten çıkarılanlar tarafından açıldığını söyledi.  Osam, şu an yasal faizleriyle birlikte ödemeleri gereken yaklaşık 4 milyon TL olduğunu ifade ederek, Vakıflar İdaresi’ne de borçlu olduklarını, bunu taksitle ödeyeceklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam