DOLAR 32,5237 -0.08%
EURO 34,8023 -0.2%
GBP 40,5055 -0.04%
ALTIN 2.420,11-0,40
BITCOIN 21597630,26%
4 ay geçti, okulların deprem denetim raporları ortada yok… Sendikalar ve veliler açıklama bekliyor…

4 ay geçti, okulların deprem denetim raporları ortada yok… Sendikalar ve veliler açıklama bekliyor…

ABONE OL
6 Haziran 2023 13:30
4 ay geçti, okulların deprem denetim raporları ortada yok… Sendikalar ve veliler açıklama bekliyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Namık Kemal Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Erenköy Lisesi okul aile birlikleri ve bu okulların okul temsilcileriyle birlikte, bugün, Milli Eğitim Bakanlığı önünde, deprem riski bulunduğu belirtilen okullara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, deprem riski olan okullarla ilgili endişeler dile getirildi ve gelecek yıl eğitim döneminde bu okullara ilişkin bakanlığın izleyeceği yol haritası hakkında bilgi talep edildi.

Basın açıklaması sonrası, sendika yetkilileri ile okul aile birlikleri ve temsilcileri, konuyla ilgili taleplerini iletmek üzere Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüştü.

Ülkede 160 devlet okulu ve bu okulların içerisinde 740’a yakın yapı bulunuyor. Başbakanlığa bağlı Deprem Denetim Komitesi'nin 6 Şubat depremlerinin ardından okulların depreme karşı risk denetimlerinin öncelikli olarak yapılması için harekete geçtiği açıklanmıştı.

"HALA KAROT TESTLERİ SONUÇLARI ÇIKMADI"

KTOEÖS Başkanı Eylem, “Bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki bizim derdimiz eğitimdir. Bizim derdimiz, önümüzdeki yıl bu depreme dayanıklı olmayan binalarda öğrencilerimizin nasıl eğitime başlayacağıdır.” dedi.

“Depreme riski olan bu okullar önümüzdeki yıl nasıl eğitim yılına başlayacak? Binalara ne olacak? Hala karot testleri  (yapının dayanıklılık, yoğunluk, boyut, sertlik, yapısındaki hatalar ve içindeki malzemeler hakkında bilgi edinmek için yapılan bir test) sonuçları çıkmadı.” diyen Eylem, bu konuda gerek velilerin gerekse öğretmenlerin endişeli olduklarını belirtti.

Selma Eylem, “Bakanlığın bu konuda ivedilikle çözüm üretmesi ve bir planlama ile hem kamuoyunun hem velilerin hem de öğretmenlerin önüne koyması gerekmektedir.” dedi.

"ÖNLEM ALINMAYACAKSA ÇOCUKLARIMIZI BU YILKİ GİBİ OKUTMAK İSTEMİYORUZ"

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sinan Gürbüz de söz alarak, “Bu sene çocuklarımızı, KÜKOM ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okuttuk, öğretmenlerimiz çok büyük risk aldılar. Önümüzdeki sene ne olacak, ne yapılacak ve nasıl bir yöntem uygulanacak biz bunu bilmek istiyoruz.” diyerek, “Aksi takdirde, seneye hiçbir önlem alınmayacaksa biz okul aile birlikleri olarak seneye çocuklarımızı bu şekilde okutmak istemiyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam