

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, 30 öğrencinin bir minibüse sıkıştırıldığı yönünde duyum aldıklarını belirterek, üç gün önce de bir otobüsün yandığını hatırlattı. Bu konuda denetleme görevinin Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu söyleyen Eylem, sözleşmede ibraz edilen otobüsün gerçekte kullanılıp kullanılmadığını sordu
Eylem, bazı okullardan da şoförlerle ilgili şikayetler alındığını Lefkoşa’da bir meslek lisesi okulunu ziyaretlerinde oradaki öğretmenlerin şoförün çocuklara bağırıp küfür ettiğini ifade ettiklerini, Eğitim Bakanlığına bildirildiği halde bir şey yapılmadığını vurguladı
Öte yandan, Bekirpaşa Lisesi’nde bir çocuk üzerinden siyasi İslam dayatmasına devam edilmekte olduğunun altını çizerek, diğer çocukların eğitim hakkının da engellendiğini dile getirdi. Selma Eylem, bir çalışma barışının sağlanması için artık bakanlığın adım atması gerektiğini ifade ederek, bu sorun devam ettikçe öğretmenlerin eylem hakkını kullanmaya devam edeceğini söyledi
Yeni Bakış
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Vizyon” programında yaptığı açıklamada, ülkede yaşanılan olaylar kazalar, ölümler, yolsuzluklar ve usulsüzlüklerin toplumu üzüntüye boğduğunu, kaza geçiren öğrenciler ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. KTOEÖS Başkanı Eylem, Yenierenköy Lisesi’nde eğitim gören Dipkarpazlı öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi meselesinin bu ülkede denetimle ilgili çok ciddi sıkıntıların olmasından kaynaklandığına işaret etti. Eylem, 30 öğrencinin bir minibüse sıkıştırıldığı yönünde duyum aldıklarını dile getirdi. Eylem, önceki gün de bir otobüsün yandığını hatırlattı ve bu konuda denetleme görevinin Eğitim Bakanlığında olduğunu söyledi. Eylem, sözleşmede ibraz edilen otobüsün kullanılıp kullanılmadığını, kayıttan düşüp düşmediğini sorguladı. Eylem, bazı okullardan da şoförlerle ilgili şikayetler alındığını Lefkoşa’da bir meslek lisesi okulunu ziyaretlerinde oradaki öğretmenlerin şoförün çocuklara bağırıp küfür ettiğini ifade ettiklerini, Eğitim Bakanlığına bildirildiği halde bir şey yapılmadığını vurguladı.
“Bu sorun devam ettikçe eylemlerimiz sürecek”
Selma Eylem, Disiplin Tüzüğü dayatmasının iki okulda kendisini gösterdiğini, disiplin tüzüğü ilk geri çekilmeden önce üç sınavın yapılamadığını belirterek, tüzük geri çekildikten sonra öğretmenlerin sınavları yapmak istediğini ve bakanlığa yazı yazdığını kaydetti. Eylem, sınav dayatmasının okul müdüründen geldiğini, ancak bu vakte kadar ara sınavları bekletmenin ve hemen akabinde final sınavlarının olacak olmasına öğrenciler ve veliler tepki gösterdi.
Eylem, bu sorun devam ettikçe öğretmenlerin eylem hakkını kullanmaya devam edeceğini ifade ederek, kız çocuklarının bedeni üzerinden siyasi İslam dayatmasına boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. Eylem, Bekirpaşa Lisesinde öğretmenlerin derse girmeye çalıştığı, ancak müdür tarafından kapıların kilitlendiğini belirterek, bu konuda bakanlığın gereğini yapması için bakanlığa dilekçe yapıldığını söyledi. Bir çocuk üzerinden bu dayatmanın yapılmasıyla diğer çocukların eğitim hakkının da engellendiğini dile getiren Selma Eylem, bir çalışma barışının sağlanması için artık bakanlığın adım atması gerektiğini kaydetti.