DOLAR 32,3465 -0.43%
EURO 34,7976 -0.15%
GBP 40,7508 -0.05%
ALTIN 2.405,95-0,68
BITCOIN 1851124-4,78%
3 Milyon Sterlin için imzalanan Manş anlaşması Meclis’ten saklandı

3 Milyon Sterlin için imzalanan Manş anlaşması Meclis’ten saklandı

3 Milyon Sterlin için imzalanan Manş anlaşması Meclis’ten saklandı - İngiliz basını, Ankara ile Londra arasında düzensiz göçmenlere ilişkin bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Türkiye anlaşmayı İngiliz basınından duydu.

ABONE OL
15 Ağustos 2023 04:05
3 Milyon Sterlin için imzalanan Manş anlaşması Meclis’ten saklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye ve İngiltere arasında düzensiz göçmen anlaşması imzalandı. Ancak anlaşmanın imzalandığını İngiliz basınından öğrenen Türk kamuoyu kapsamından hala haberdar değil. İmzalanan anlaşma, TBMM’ye de sunulmadı.

İngiliz basınına göre yıl başından bu yana Türkiye’den 1000’den fazla göçmen Manş Denizi’ni botlarla geçerek İngiltere’ye ulaştı, bu rakam önceki yıllara göre önemli oranda arttı.

Türkiye daha önce de AB’nin mali desteği karşılığında, sığınmacılar için tampon bölge olmayı kabul etmişti. İngiltere ile yapılan ve ilk etapta mali boyutu 3 milyon Sterlin olduğu belirtilen bu anlaşmanın da benzer hükümler taşıdığı belirtiliyor.

BODRUM AÇIKLARI

KILIÇDAROĞLU: SON DERECE VAHİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu anlaşmayı eleştirdi “Son derece vahim ve sorunlu, Türkiye’nin iç sistemine müdahaledir, konuyu İngilizlerden öğreniyoruz. Bunun ardından AB ile yapılan geri kabul anlaşmasının bir benzerinin gündeme geleceği de belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ile Londra Büyükelçiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğünden bu konuda bir açıklama da yok. Yapılanları yabancılardan öğreniyoruz” dedi.

MARMARİS AÇIKLARI

ÇAKIRÖZER’DEN ÇAĞRI: ANLAŞMA DERHAL MECLİS’E GETİRİLSİN

CHP Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer İngiltere ile varılan anlaşmanın derhal TBMM’ye sunulmasını istedi. Çakırözer, “Meclis’in onayı alınmadan yürürlüğe giremez. Anlaşmayı kim imzalamış, şartları içeriği ne, hangi koşulları kabul ettik bilmiyoruz” dedi. SP İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ise “Ülkemiz Avrupa’nın sığınmacı deposu oldu” yorumunu yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak da “ Türkiye İngiltere’de Başbakan Sunak’a can simidi oluyor” ifadesini kullandı.

ÇEŞME AÇIKLARI

ATİNA FIRSAT SAYDI, GERİ İTME ARTTI

Türkiye’nin İngiltere ile para karşılığı göçmenleri tutma anlaşması imzalaması, Yunanistan’a cesaret verdi. Yunanistan, göçmenleri Ege Denizi’ne geri itmeye hız verdi. Yunan Sahil Güvenlik güçleri, çocuklar, kadınlar ve erkeklerden oluşan yüzlerce düzensiz göçmenin içinde bulunduğu botları ittirerek karaya çıkmalarını engelledi, hayatlarını tehlikeye attı. Ege’de Yunanistan tarafından Türk karasularına geri itilen 2 binin üzerinde kaçak göçmen Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Kuşadası, Çeşme, Bodrum ve Marmaris açıklarında kurtarıldı.

KUŞADASI KIYILARI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam