DOLAR 32,3581 -0.39%
EURO 34,7192 -0.31%
GBP 40,5468 -0.44%
ALTIN 2.392,23-1,24
BITCOIN 19117041,48%
3 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu… Şantiye belediye ve valiliğin ortak projesi çıktı

3 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu… Şantiye belediye ve valiliğin ortak projesi çıktı

3 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu… Şantiye belediye ve valiliğin ortak projesi çıktı - Sancaktepe'de 3 kardeşin cesedinin bulunduğu inşaatın, İstanbul Valiliği ve Sancaktepe Belediyesi’nin ortaklaşa inşa etmek üzere temmuz ayında temelini attığı Birlik Cemevi şantiyesi olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
4 Ekim 2023 14:05
3 kardeşin cansız bedeni bulunmuştu… Şantiye belediye ve valiliğin ortak projesi çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İstanbul Sancaktepe’de 2 gündür kayıp olan 3 kardeşin cansız bedeni, Hilal Mahallesi Gülpembe Sokak’ta bir inşaatın su dolu temelinde bulundu.

Olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Acı olayın,  Sancaktepe Belediyesi ve İstanbul Valiliği işbirliği ile ortaklaşa inşa edilen Birlik Cemevi projesinin şantiyesinde meydana geldiği ortaya çıktı.

A Sınıf İş Güvenliği Uzmanı olan Sancaktepe Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi İlknur Ünlü, olay yerinde yaptığı gözlemleri SÖZCÜ’ye anlattı.

“BÜYÜK İHMAL VAR”

Ünlü şöyle konuştu:

-Şantiyenin eğreti bir kapısı var, olaydan sonra kapattılar. Şantiyenin ışıklandırması yok, çevreleyen saclar kırılmış. Temele yağmurdan sonra su dolmuş günlerce çekilmemiş.

-Toprak kayması da oluşmuş ve kaymayı önleyecek korkuluklar da bulunmuyor. ‘İnşaat alanı girilemez’ levhaları bulunmuyor.

-Güvenlik görevlisi yok. Burada güvenlik önlemleri noktasında büyük ihmal var. Olayın nasıl meydana geldiği Adli Tıp raporundan sonra ortaya çıkacak ancak ana işveren olan kurum ve kişiler ile alt yükleniciler güvenlik tedbirlerinden birinci derece sorumlular.

TEMELİ TEMMUZ AYINDA ATILDI

İnşaatın temeli, 30 Temmuz 2023’te İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın katılımı ile gerçekleştirilmişti.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü temel atma töreniyle ilgili sosyal medya hesabından “Görev süremizde verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz. İstanbul Valimiz Sn. @gul_davut, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız @OsmanBoyraz’ın katılımlarıyla Birlik Cemevi temel atma törenini gerçekleştirdik. Sancaktepe’mize hayırlı olsun” paylaşımında bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam