DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045672-2,51%
23 Nisan coşkusu Meclis’te doruğa çıktı

23 Nisan coşkusu Meclis’te doruğa çıktı

ABONE OL
17 Nisan 2023 13:35
23 Nisan coşkusu Meclis’te doruğa çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

23 Nisan haftası açılış etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin bugün Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ve Cumhurbaşkanlığı’nı ziyareti ile başlayan kortej yürüyüşü, Meclis’'te düzenlenen törenle tamamlandı.

Bayraklar ve kırmızı-beyaz balonlarla süslenen Cumhuriyet Meclisi avlusunda düzenlenen törene, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin yanında, bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Arabahmet İlkokulu öğrencisi Muhammed Kılıç "Türk Çocuğunun Andı"nı okudu; Şehit Ertuğrul İlkokul öğrencisi Celal Çoşansu ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun konuşmalarının ardından ise, Levent İlkokulu tarafından dans gösterisi, Dikmen İlkokulu tarafından folklor gösterisi, Cimnastik Federasyonu tarafından ise bir jimnastik gösterisi yapıldı.

Törende, Necati Taşkın İlkokulu öğrencileri Mert Ateş ve Melisa Nur Asiltürk ile Çağlayan Cumhuriyeti İlkokulu öğrencisi Melek Cemre Sarıkaya şiir okudu.  

Öğrenciler, tören boyunca “Şampiyon Melekler Kalbimizdesin” pankartını taşıdı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şehit Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Celal Çoşansu, egemenliğin ulusal varlığın başında geldiğini belirterek, “Bizden sonra gelen kardeşlerimize, kendilerine emanet edilen değerleri ve Cumhuriyetimizin büyüklüğünü anlatacağız.”  dedi.


Şehit Ertuğrul İlkokul öğrencisi Celal Çoşansu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, öğrencilerden ayağa kalkmalarını ve hep birlikte ellerindeki bayrakları sallamaları istedi. Töre, “Cenab-ı Allah bizi bayraksız bırakmasın. Bu ay yıldızlı bayraklarımız ebediyete kadar gönderde dalgalanmaya devam edecektir.” dedi.


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, KKTC halkının ilk günden beri Atatürk’ün açtığı yolda, ilke ve inkılaplarına uygun olarak yürüdüğünü söyledi.

Kendisinden önce ant okuyan ve konuşma gerçekleştiren iki öğrenciye işaret eden Çavuşoğlu, “Tam da hedeflediğimiz gibi, tamamen Atatürkçü bir çizgide, geleceğin emin ellerde olacağının görüntüsünü üslupları, konuşma biçimleri ve özgüvenleriyle bize göstermişlerdir.” dedi, öğrencilere tekrardan bir alkış istedi.

Çavuşoğlu, öğretmenlerin de Atatürkçü çizgide bir nesil yetiştirme emeğinin takdire şayan olduğunu, milli geleceğin ve dünya standartlarında gelişilmesinin tek temelinin Atatürkçü zihniyetindeki olan öğretmenler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, öğretmenler ve idareciler için de alkış çağrısında bulundu.


Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu

Konuşmaların ardından gösteriler yapıldı ve toplu fotoğraf çekildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam