DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052996-1,71%
18 yaşındaki eşini öldürmüştü, duruşmada kendini yerden yere attı

18 yaşındaki eşini öldürmüştü, duruşmada kendini yerden yere attı

18 yaşındaki eşini öldürmüştü, duruşmada kendini yerden yere attı - Denizli’de 18 yaşındaki eşi İrem Evren’i öldürmek suçundan yargılanan Ferhat Evren, tanıkların ifade verdiği sırada kontrolünü kaybetti, kendini yerden yere attı. Kayınvalidesini tehdit ettiği iddialarına ise, “Öyle bir şey söylemişsem beni idam edin” diye yanıt verdi.

ABONE OL
23 Haziran 2023 12:30
18 yaşındaki eşini öldürmüştü, duruşmada kendini yerden yere attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Aşağışamlı Mahallesi’nde 11 aylık eşi İrem Evren’i (18) yakın mesafeden 8 el ateş ederek öldüren koca Ferhat Evren’in (27) yargılamasına devam edildi.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmada, sanık Ferhat Evren’in genç kadının annesi Hanım Gökgöz’ü tehdit ettiği gerekçesiyle Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyası ile cinayet davasının birleştirilmesine karar verildi.

Yargılama sırasında sanık Ferhat Evren, yakınları, genç kadının annesi ve annesinin boşandığı öz babası İsmail Hankıran duruşma salonunda hazır bulundu.

‘BENİ İDAM EDİN’

Mahkeme heyeti daha önce cinayete ilişkin ifadesini aldığı Hanım Gökgöz’ün bu kez tehdit nedeniyle ifadesine başvurdu. Damadının kendisini telefonla arayarak tehdit ettiğini belirten Gökgöz, “Kızımı sürekli tehdit ediyordu. ‘Önce annen ve babanı daha sonra kardeşlerini öldüreceğim’ diye tehdit etti. Bebek doğduktan sonra İrem boşanmak istedi. ‘Annen ve babanın lafına bakıp beni sürekli dövüyorsun’ diyordu. Beni de tehdit etti” diye konuştu.

Sanık Ferhat Evren ise; “Ben böyle bir şey demişsem beni idam edin. Kimseyi arayıp tehdit etmedim” diye yanıt verdi. Mahkeme heyetinin kayınvalidesi ile çok sık telefon görüşmesi yaptığını hatırlatması üzerine ise, “Kaynanamın telefonundan arayıp eşimle konuşuyordum” dedi.

“ELİ ÖPÜLECEK ADAMSIN”

İrem Evren’in öz babası İsmail Hankıran ise duruşmaya ilk kez katılarak damadından şikayetçi oldu. İzmir’de 4 yıldır tedavi gördüğünü söyleyen Hankıran, “Denizli’ye gelemiyordum. En son cinayetten bir ay önce kızımla telefonda görüştüm. Evlendiğinden dahi haberim olmamıştı. Şikayetçiyim” diye konuştu. Hakimin sorusu üzerine ise “Kızımla yaptığım telefon görüşmesinde tehdit edildiğine dair bir şey söylemedi. Bana olaylarla ilgili bir şey anlatmadı” diye yanıt verdi. Bunun üzerine sanık Ferhat Evren yerinde duramayarak, “Doğru söylüyor. Sen şikayetçi olsan da eli öpülecek adamsın” diye konuştu.

KENDİNİ YERDEN YERE VURDU

Yargılama sırasında sanığın arkadaşı, akraba ve komşusu toplam 16 tanık ifade verdi. Tanıklar ifadelerinde çiftin birbirileri ile sorunları olmadığını fakat Hanım Gökgöz’ün çiftin arasını bozduğunu ve sık sık damadından para istediğini belirtti.

Mahkeme heyeti son tanığı dinlerken birden hiddetlenen sanık Ferhat Evren kontrolünü kaybederek kendini yere attı. Duruşma salonundaki jandarma ekipleri sanığı yerden kaldırarak kontrol altına aldı.

Bu sırada arkada bekleyen tanıkların bulunduğu alanda sesler yükseldi. Mahkeme başkanı tüm tanıkları ve dinleyicileri dışarı çıkardı.

CİNAYETTEN BİR GÜN ÖNCE 38 MESAJ ATILMIŞ

Çiftin arasının bozulmasına neden olarak anne Hanım Gökgöz’ü işaret eden ve cinayeti azmettirme suçlaması ile hakkında suç duyurusunda bulunan sanık avukatı, bu celsede kaynana ve damat arasında geçen mesajlaşmalara dikkat çekti.

Yapılan incelemelerde cinayetten bir gün önce Gökgöz’ün damadı Ferhat Evren’e 38 mesaj attığını, sanığın silah sahibi olmadığını, silahın ölen genç kadının dayısı K.Ç.D.’ye ait olabileceğini ve bu nedenle ikametinde arama yapılıp yapılmadığını sordu.

Sanığın tutukluluk halinin devamı ve iki tanık için zorla getirilme kararı verilirken, duruşma 2 Kasım 2023 tarihine ertelendi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Olay geçen yıl 7 Haziran tarihinde yaşanmıştı. Ferhat Evren, evde eşinin kendisine silah doğrulttuğunu, elindeki silahı aldığını ve sonrasında yaşananları hatırlamadığını söylemişti.

Hakkında ‘tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık, yargılama sırasında kayınvalidesinin eşinin kendisini aldattığı yönünde sesli mesaj attığını, bunu eşine sorduğunu ve aralarındaki tartışmanın bu nedenle çıktığını ifade etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam