DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8203 0.19%
GBP 40,4677 -0.38%
ALTIN 2.512,971,17
BITCOIN 20932481,65%
18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları… Çanakkale Zaferi şiirleri paylaşılıyor

18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları… Çanakkale Zaferi şiirleri paylaşılıyor

18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları… Çanakkale Zaferi şiirleri paylaşılıyor - Çanakkale Zaferi her yıl 18 Mart'ta Türkiye genelinde düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor. Türk askerinin yiğitliği ve fedakarlığı ile anılan ve onurlandırılan 18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları ile paylaşılıyor. Gelecek nesiller ilham kaynağı olan Çanakkale zaferi bağımsızlığın ve milli gururunun önemli bir simgesi olmayı 108. yılında da sürdürüyor. İşte bu anlamlı güne özel 18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları…

ABONE OL
17 Mart 2023 09:10
18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları… Çanakkale Zaferi şiirleri paylaşılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

18 Mart Çanakkale zaferi şiirleri, resmi, mesajları… Çanakkale Zaferi şiirleri paylaşılıyor

18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir.” dediği unutulmaz zaferdir. Dünyada emsali bulunmayan, kahramanlıklar destanına dönüşen 18 Mart Çanakkale zaferinin bu yıl 108. yılı kutlanacak.

ÇANAKKALE ZAFERİ ŞİİLERİ (2, 3, 4 KITALIK)

ÇANAKKALE ŞEHİT VERİYOR

Çanakkale kan döküyorAnalar babalar atalar ağlıyorDüşman askeri doğru durmuyorÇanakkale şehit veriyor

Kim bilir hangi askerKim bilir hangi vatanYok olup gidiyorlar bu dünyadanGözleri bile yaşarmadan

Ana kucacı asker ocağıÇanakkaledeki düşmanlarıDüşünmeden şehit olan askerKendi vücudunu sper eder

Şimdi kurtuldu tüm türkiyeAskerlerin sayesindeSende önem ver vatanınla devletineHiç bir zaman düşmana ezdirme

Çanakkale

Gün geçmiş,yıl geçmiş ne yazar.Her karış torağında bin,şehit bir mezar.Yeryüzünde yaşadıkça,tek dişi canavar.Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Sen rahat uyu ey şanlı şehit.Gölgesinde gölgelen al bayrağın.Hangi kem göz sana edebilir nazar.Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Yedi cihana yeter yazdığın destan.Gök kubbe ay,yıldız sana verir selam.Çanakkaleyi düşmana yaptınya mezar.Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Dünya döndükçe Çanakkale yine geçilmez.Kanınla suladın toprağı hangi canlı seni bilmez.Sen yazdın cihana şanlı tarihi artık kim bozar.Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Şefik Aydemir

Çanakkale Geçilmez

Çanakkale dediğin manasızdır sanma senOrdaki şehitlerdir tarihlere şan verenVatan toprağı için can ile serden geçenKorkuyor bu kafirler tüyleri diken diken

Su üstü mayın dolu nusret toplar mayınıBir yandan Elizabeth düşünüyor canınıKomayacağız yerde şehitlerin kanınıKorku bilmez bu millet artıracak şanını

Mehmedoğlu Seyyid’in mermiyi kaldırışıDünya durdu, dönmüyor seyreyliyor yarışıAnlayacak kafirler bucağı ve karışıTürküm başkaldırdı ki zaferdir haykırışı

Gaza, cihad nasib et Türk milletine ya Rab!Anzak, Hindu, İngiliz… Hepsi harab ve bitabHer renk, her dil, her kıta bilsin ki bu kutlu abÇanakkale suyu bu ne Rum dinler ne Arab

Anafarta, Dardanos, Boğalı, SeddülbahirTürktedir bu topraklar dünyada evvel ahirKayboldu İngilizler bilinmiyor nerdedir‘Çanakkale Geçilmez’ bu da açık gerçektir

Samet Mehmet Bora

ZAFER TÜRKÜSÜ

Yaşamaz ölümü göze almayan,Zafer, göz yummadan koşana gider.Bayrağa kanının alı çalmayan,Gözyaşı boşana boşana gider!

Kazanmak istersen sen de zaferi,Gürleyen sesinle doldur gökleri,Zafer dedikleri kahraman peri,Susandan kaçar da coşana gider.

Bu yolda herkes bir, ey delikanlı,Diriler şerefli, ölüler şanlı!Yurt için dövüşen başı dumanlı,Her zaman bu şandan, o şana gider.

FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL

18 Mart Çanakkale

Bulutlar sarmıştı her yanı,Kapkara bir geceydi,Yağmur,bardaktan boşalırcasına,Sağnak gibi yağıyordu,Yedi düvelin gemilerinden yükselen,Top,tüfek sesleri,Her yanı inletiyordu,Mustafa Kemalin askerleri,Aslanlar gibi dövüşüyordu,Ve Çanakkale kahramanca,Düşmana selam veriyordu,

Kükrüyordu tepeden,Mustafa Kemal,Vatanıma ayak basacaksa düşman,Yaşamanın ne gereği var,En son nefer ölünceye kadar,Dövüşeceksiniz aslanlar,Görecek bütün dünya,Ne aslanlar doğururmuş,Emineler,Hatçeler,Ayşeler,Fatmalar.

Ali Osman Yılmaz

ÇANAKKALE ZAFERİ HAKKINDA SÖYLENEN SÖZLER

* Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlen­meden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım. (Mustafa Kemal Atatürk)

* Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)

* Harpte iki meş’um (uğursuz) şey vardır. Bunlardan biri taş duva­ra körükörüne yüklenmek, diğeri kuvvetleri birtakım ayrı ve bağlan­tısız harekata dağıtıp körletmektir. Biz bu iki ahmaklığı yapmanın tehlikesiyle karşı karşıyayız. (İngiliz Başbakanı Asquith)

* Ordunun yardımı olmaksızın Filo’nun başarı sağlayabileceği ümidine kapılmıştım; fakat şimdi bu işte müşterek bir harekatın zo­runlu olduğunu anlıyorum. (Churchill)

* Türkler, Çanakkale’yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. (Churchill)

* Bu Türk kıtaatının cesaret, metanet ve se’bat cihetiyle takdir ve senaya liyakati, her şüphenin fevkinde bulunmuştur. Donanmasının ateşiyle de, en müessir surette muavenet gören pek cesur bir düşman taarruzlarına karşı sayısız muharebelerde bu kıtaat mevkilerini muhafaza etmişlerdir. (Alman Generali Uman von Sanders)

* Avrupa’da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, * Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu’yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Halbuki, Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar. (General Tawshend)

* Çanakkale Boğazı’ndaki Türkler ve Almanlar da 18 Mart’ı aralık­sız takip eden sessiz günler, şaşkınlık ve sonra da, büyük bir sevinç uyandırdı. Moral, son derece yüksekti. Kaleler ve tabyalardaki ha­sar da kolaylıkla giderilmiş olmakla beraber, ağır bataryaların cep­hane durumu-ciddiyetini koruyordu. (Robert Rhodes James)

* Çanakkale müdafaası, üç mucizeler muharebesidir. Hali kurtar­dı; maziye hamaset ve azametini iade etti; vatanımızı bir vatanı ebedi yaptı. (Sami Paşazade Sezai)

* Zafer, “zafer benimdir” diyebilenindir,

* Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.

* Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür.

* Zafer, barışın en kısa yoludur.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

– Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Şehitlerimizi anar zaferimizi kutlarız.

– Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır.

– 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferiniz kutlu olsun…

– Dönmeyi hiç düşünmediler. Bu vatanı evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan verdiler. Saygı ve minnetle şehitlerimizi anıyoruz.

– Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

– Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.

– Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

– Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşıyorum.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam