DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051851-1,86%
15 yıl boyunca kendisini döven kocasını öldürdü, cezası kesinleşti

15 yıl boyunca kendisini döven kocasını öldürdü, cezası kesinleşti

15 yıl boyunca kendisini döven kocasını öldürdü, cezası kesinleşti - Kocaeli'de kendisine 15 yıl boyunca şiddet uyguladığı öne sürülen eşi Fikret Kutulu'yu öldürüp yargılandığı davada beraat eden Damla Kutulu Yargıtayın kararı bozmasıyla yeniden hakim karşısına çıktı. Yargılama sonunda Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri uygulayarak 15 yıl hapis cezası verdi. Kutulu'nun cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

ABONE OL
29 Kasım 2023 16:15
15 yıl boyunca kendisini döven kocasını öldürdü, cezası kesinleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 22 Ağustos 2015’te Damla Kutulu, 15 yıl boyunca kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığı öne sürülen 33 yaşındaki eşi Fikret Kutulu’yu başına tüple vurup, bıçaklayarak öldürdü.

Gözaltına alınan 2 çocuk annesinin yüzünde ve vücudunda darp izleri tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Kutulu, savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yargılamanın yapıldığı Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Damla Kutulu’nun, meşru müdafaa sınırları içinde hareket ettiğine karar verilip, 2’nci duruşmada beraatine hükmedildi.

Ölen Fikret Kutulu’nun ailesinin avukatlarının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, olayın meşru müdafaa sınırları dışında olduğu yönünde görüş bildirerek yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

AİLEM BENİ EVE GERİ GÖNDERDİ 

Yargıtay’ın bozma kararı sonrası dosya Kocaeli 2nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Kasım 2021’de yeniden görülmeye başlandı.

7 Nisan 2022’de görülen karar duruşmasında son sözü sorulan Damla Kutulu, “Ben kızlarımın hayatını düşünüyorum. Benim sahip çıkacak hiç kimsem yok. Ailem de yok. Ailem evliliğim sırasında şiddet görürken kendilerine sığındığımda, beni eve geri göndermiştir. Ben beraatimi talep ediyorum. Beni öldüreceğinden korktum. Olay günü beni çok feci şekilde dövdü. Öldüreceğini söyledi. Zaten hayatımdan ve çocuklarımın hayatından endişe içerisinde yaşıyordum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

15 YIL HAPİS CEZASI KARAR

Dosyayı ve Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin verdiği bozma kararını bütün halinde değerlendiren Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Damla Kutulu’nun ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçunu işlediğine kanaat getirerek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Fikret Kutulu’nun olay öncesindeki ağır tehdit, hakaret ve saldırılarını sanık lehine kabul eden mahkeme heyeti, suçun haksız tahrik altında işlendiğini belirterek cezayı 18 yıla indirdi.

Sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Damla Kutulu’ya 15 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

HUKUKA AYKIRILIK GÖRÜLMEDİ

Yargıtay 1inci Ceza Dairesi, Kocaeli 2nci Ağır Ceza Mahkemesinin 7 Nisan 2022de verdiği karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Yargılamanın hukuka uygun olduğunu belirten dairenin kararında şu ifadelere yer verildi:

Sanık müdafince öne sürülen temyiz dilekçesi ve duruşmalı incelemedeki öne sürülen temyiz sebepleri ve dikkate alınan sair hususlar yönünden herhangi bir hukuka aykırılık görülmediğinden sanık müdafinin temyiz sebeplerinin reddiyle hükmün oy birliğiyle onaylanmasına karar verildi.

ÇOCUKLARI 18 YAŞINI DOLDURANA KADAR ONLARA BAKABİLMEYİ DİLEDİ 

Damla Kutulu’nun, 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmesi ile ilgili avukatı Anıl Acurman yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılından bu yana hak savunusuna destek verdiğimiz Damla Kutulu hakkında öncelikle dönemin Körfez Cumhuriyet Savcısı ve Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinin yürekli şekilde ortaya koydukları meşru müdafaa kabulü ne yazık ki Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından bir kez daha reddedilmiştir. Bir kez olsun işkence mağduru o genç kadının gözleri içerisindeki korkuyu görmemiş heyet, 15 yıllık cezayı onamıştır.

Oysa Damla ısrarla kendi hayatından vazgeçtiğini 2 küçük kız çocuğu için yaşadığını söylemiş, en azından çocukları 18 yaşını doldurana kadar onlara bakabilmeyi dilemiştir dedi.

2 KÜÇÜK KIZA ADALETİ KİM ANLATABİLİR 

Avukat Acurman, “Vicdanları yaralayan karar yalnızca Damla’yı değil, tüm çocuklukları işkenceyle geçen ve babalarının ölümü sonrası anneleri Damlanın ısıttığı güzel yuvalarına kavuşabilen 2 çocuğun da geleceğini ellerinden almıştır. Damlanın küçük kızı henüz 16 yaşında ve yetiştirme yurduna alınması gündeme gelebilir.

Yargı insaniyete gözünü kapatarak karar veremez. Eşinin yıllardır devam eden işkencesine kayıtsız kalan yargı, ertesi gün öldürüleceği kendisine bildirilen ve yediği dayaktan tanınmaz hale gelen kadının son çıkış biletine de kayıtsız kalmış ve alelade bir cinayet gibi 15 yıl cezayla Damlayı çocuklarından ayırmayı vicdani bulmuştur. Şimdi bu 2 küçük kıza adaleti kim anlatabilir? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesine başvurularımızı yapacağız ancak bu aşamada karar kesinleşti” diye konuştu. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam