DOLAR 32,3461 -0.04%
EURO 34,8227 0.07%
GBP 40,6151 0.05%
ALTIN 2.375,86-0,86
BITCOIN 19986294,79%

“13. maaş çarşıya düşmez”

ABONE OL
14 Aralık 2018 08:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Süreyya ÖZDEMİR

Lefkoşa Belediye Pazarı Esnafı 13. maaştan yana bir beklentisinin olmadığını dile getirerek, tek beklentilerinin yaklaşan yılbaşı olduğunu ifade etti. Esnaf, vatandaşın Lefkoşa Belediye Pazarına uğramadığını kaydetti. Bazı esnaf ise, 13. maaşın Rum tarafındaki çarşıları canlandıracağını dile getirdi. Lefkoşa Belediye Pazarı Esnafı, çarşının ilgi görememesinde hükümetin suçlu olduğunu belirterek, fırsatçı tüccarların denetlenmediğini kaydetti. Esnaf, “Fırsatçılar nedeniyle vatandaş da çarşıya uğramıyor” dedi.


Esnaf ne dedi ?

Mahmut Yağmur: Vatandaşların alacakları 13. maaş yalnızca borç kapatacak

“13. maaşla birlikte çarşının canlanabileceğini düşünmüyorum. 13. maaşla insanlar ancak oluşan borçlarını kapatacaklar. Bu yüzden bir esnaf olarak 13. maaştan yana bir beklentim yoktur. Zaten 13. maaş senelerdir verilmekte fakat çarşı esnafına bir katkı sağlamamaktadır.”

Osman Uygar: Çarşı 13. maaş nedeniyle değil yılbaşı nedeniyle canlanacak

“ 13. maaş geldiği gibi gidecek. Çarşının hali bellidir.  Bu yüzden 13. maaşın esnafa hiçbir katkısı olmayacak. 

Ülkedeki geçim sıkıntısı nedeniyle 13. maaş yalnızca vatandaşların borçlarını kapamaya yetecek. Çarşı ancak yılbaşı nedeniyle canlılık kazanabilir.”

Baki Dilekçi: 13. maaş çarşıyı canlandırmasa da borçluların elini rahatlatacak

“13. maaş sayesinde vatandaşın bir nebze eli rahatlayacak. Piyasamız bu nedenle bir nebze canlanmaya bile başladı. Vatandaşın bu yıl aldığı 13. maaş esnafın yüzünü güldürmeyecek olsa da, yılbaşı ile Lefkoşa belediye pazarımız canlanacak.”


Cemaliye Büyükoğlu: Esnaf olarak 13. maaştan yana bir beklentimiz yok

“13. maaşla bandabulyamızın canlanacağını düşünmüyorum. Lefkoşa Belediye Pazarımız vatandaşlar tarafından yeterli ilgiyi göremiyor. 

Bir esnaf olarak 13. maaştan bir beklentimiz yoktur. Aynı zamanda 13. maaş yalnızca borçluların borç kapatmasına vesile olacaktır. Ekonominin bozulmasından sonra birçok vatandaşımız geçinebilmek adına birçok yere borç yapmıştır.”

Ahmet Mağusalı: 13. maaş bizi değil Rum tarafının çarşısını canlandıracak

“Lefkoşa Belediye Pazarı Esnafının yüzünün gülebilmesi için değil 13. maaş 18. maaş bile yeterli olamayacaktır. 

Lefkoşa Belediye Pazarını biz esnaflar hudut bölgesi olarak görüyoruz. Çarşımızı hiçbir zaman canlı bir şekilde göremedik. Vatandaşın ilgisi genellikle Rum tarafına olduğu için 13. maaşı da alıp yine oralarda alışveriş yapacaklar diye düşünüyorum. Bu ülkenin düzelmemesinin başlıca nedenlerinden biri de kendi esnafını koruyamamaktır.”

Yaşar Potalı: 13. maaş borç kapatacak

“13. maaş her yeri canlandırsa da Lefkoşa Belediye Pazarını canlandıramayacak. Vatandaşın bizim çarşımıza karşı bir ilgisi yok. Genellikle farklı bölgelerden ya da Rum tarafından alışveriş yaptıklarından dolayı bandabulyamız bir türlü canlanamıyor. Esnaf arasında burayı ‘unutulan bölge olarak’ görüyoruz. Çarşının canlanmasını umut bile etmiyoruz. Ben vatandaşların 13. maaşla alışveriş yapacağını düşünmüyorum. Dövizin yükselmesinden sonra bozulan ekonomi ile vatandaşlarımız kredi kartlarına sürekli yüklendiler, bunun yanı sıra elektrik ve mazot gibi ihtiyaçların fahiş fiyatlara yükselmesi nedeniyle, vatandaşın yalnızca borçlarını ödeyebileceğini düşünmekteyim.”

Ali Akkoyun: 13. maaş çarşının canlanmasında etkili olamayacak

“13. maaşın çarşıyı canlandıramamasının en büyük suçlusu hükümetimizdir. Fırsatçı tüccarlara karşı otoriteyi sağlayamadıklarından dolayı insanlar pazar yerlerinden bile alışveriş edemez oldular. Vatandaşlar yükselen dövizle sürekli borçlandılar. Fırsatçılar nedeniyle insanların alım güçleri kalmadı. Bu yüzden çarşının 13. maaşla canlanması imkânsızdır. 13. maaş yalnızca vatandaşın elini bollaştırarak, bir nebze rahatlamalarına neden olacaktır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam