DOLAR 32,2061 0%
EURO 35,0424 0.08%
GBP 40,9211 0.03%
ALTIN 2.519,970,79
BITCOIN 2162365-0,24%

100 karede ‘Savaşa Hayır’

ABONE OL
23 Mart 2016 13:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

ELİF ŞEN

Kökeni ülkemiz topraklarına yayılan bir isim Bülent Ölçer.  Ölçer, Yaklaşık yedi yıldır sürdürdüğü savaş muhabirliği mesleğini, şimdi bir fotoğraf sergisiyle kamuoyuna sunacak. Bülent Ölçer’in  Irak ve Suriye’de silahların gölgesinde kamerasına yansıyan acı dolu fotoğrafları yarından itibaren ülkemizde açılacak sergiyle gözler önüne serilecek. Sergi açılışı öncesi Köşe Yazarlarımızdan Kazım Denizci ile  Yeni Bakış’ı ziyaret ederek yaşadığı olayları ve Ortadoğu gerçeğini anlatan Ölçer, “Sadece insanlara sergileyebileceğim  kareleri derleyip böyle bir sergiyi açmaya karar verdim. Savaş yaşanan bölgelerde sadece savaşan askerler ölmüyor; siviller ve çocuklar da katlediliyor. Yaşanan acıları kendi gözümden fotoğrafladım. Şimdi de bu vahşeti herkesle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“Savaşın son gününe kadar çalışacağım”

Dünya Basın Federasyonu üyesi ve Türkiye’deki tek kırmızı Basın Kartı’na sahip gazeteci olan Bülent Ölçer, yedi yıldır savaşın olduğu bölgelere giderek federasyon adına çalışmalar yürütüyor.  Çatışmalara tüm çıplaklığıyla tanıklık ederek, silahların ve ölümün gölgesinde bu zorlu mesleği yapan Ölçer, savaşın son bulacağı güne kadar mesleğini devam ettireceğini ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için çalışacağını ifade ediyor.

 

“Gerçekler göründüğü gibi değil”

Yarın KTÖS binasında açılışı yapılacak ‘Savaşa Hayır’ fotoğraf sergisi, 28 Mart 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Ölçer , sergiyle ilgili Yeni Bakış Gazetesi’ne yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;

“Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar pek çok sebepten dolayı sansürlenmektedir. Fakat gerçekler ne yazık ki, her zaman göründüğü kadar değil. Burada ölenler, sadece savaşan insanlar değil ne yazık ki.

 

“Kundaktaki çocuklar bile öldürülüyor”

Ölçer, sözlerini şöyle tamamladı:”Burada hayatını kaybedenler masum siviller. Öyle ki bunların içinde en vahim olanı kundaktaki çocukların bile öldürülüyor oluşu. Ben bütün insanlığın bu olayları sansürsüz bir biçimde görmesini ve burada yaşanan çocuk ve masum sivil katliamına dur denmesi adına seçtiğim yüz kareyle bu sergiyi açmaya karar verdim. Savaşta yaşanan vahşeti gözler önüne serecek 100 fotoğraf karesini sergileyerek farkındalıkları arttırmak adına bir adım atabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam