DOLAR 32,5246 0.33%
EURO 34,8398 0.54%
GBP 40,7268 0.4%
ALTIN 2.418,781,64
BITCOIN 1861440-3,63%
1. Dr. Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı gerçekleşti

1. Dr. Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı gerçekleşti

ABONE OL
14 Nisan 2023 14:15
1. Dr. Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

“1. Dr. Fazıl Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı”, Dr. Fazıl Küçük Vakfı ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) iş birliğinde Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Dr. Fazıl Küçük Vakfı adına Dr. Rifat Siber, GAÜ adına Prof. Dr. Ulvi Keser ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin konuşma yaptığı çalıştay açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da katıldı.

“Dr. Fazıl Küçük” ve "Halkın Sesi” adlı iki oturumlu çalıştayda, öğretim görevlisi, edebiyatçı, yazar ve araştırmacılar sunum yapacak.

Çalıştay, katılımcılara sertifika takdimi ile sona erecek.

KONUŞMALAR

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre açılışta yaptığı konuşmada, Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türkü’nün ulusal ve varlık mücadelesinde çok önemi bir isim olduğunu vurgulayarak, Küçük’ün ismini unutmamak, yaşamak ve yaşatmak gerektiğini belirtti.

Dr. Küçük’ün fikirlerini ve düşüncelerini genç ve yeni nesillere mutlaka anlatmak gerektiğini dile getiren Töre, “Bunu yeteri kadar yapabiliyor muyuz? Burada soru işaretleri var ama bu vakıf inşallah böyle bir kıvılcımın başlangıcı olur.” diye konuştu.

Dr. Fazıl Küçük’ün fikirleriyle, düşünceleriyle, liderlik anlayışıyla kalplerde daima yaşayacağının altını çizen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, “Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun.” dedi.


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre

GAÜ adına Prof. Dr. Ulvi Keser ise konuşmasında, merhum Dr. Küçük’ün muayenesinin girişinde yazan “İsviçre’den mezun” ifadesine dikkat çekti.  

Keser,  “Yani sizin boyunduruğuz altına girmeyeceğim… Türklüğün sesini, Kıbrıslı Türklerin sesini biz istediğimiz şekilde burada duyuracağız mesajıdır, ‘İsviçre’den mezun’ ifadesi…” dedi. Ulvi Keser, “Bu toprakları vatan yaptıysak o mücadelenin sonucudur. Dr. Küçük’ün İsviçre’den mezun ifadesinin bugüne yansımasıdır” dedi.

Dr. Fazıl Küçük Vakfı adına Dr. Rifat Siber de, bugün eğer Kıbrıs Türkü olarak bir ulusal bilinç, Kıbrıslı Türk kimliği oluşmuş ve bugünlere gelinmişse bunda Halkın Sesi Gazetesi’nin ve Dr. Fazıl Küçük’ün çok büyük katkıları, yönlendirmeleri, mücadeleleri olduğunu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam