DOLAR 43,6383 0.1%
EURO 51,9527 -0.05%
ALTIN 7.071,57-0,64
BITCOIN 30240300.46197%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Fitiris’ten Aykut ile ilgili açıklama

Fitiris’ten Aykut ile ilgili açıklama

ABONE OL
10 Şubat 2026 12:55
Fitiris’ten Aykut ile ilgili açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Kostas Fitiris, Kuzey Kıbrıs’taki eski Rum mallarını “gasp ettiği” iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen Afik Group CEO’su Simon Mistriel Aykut için İsrail tarafından yapılan talebe karşılık vermeleri gerektiğini söyledi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Fitiris, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” mahkumların ülkelerine iadesi için imzalanan anlaşmaya saygı duyma yükümlülükleri bulunduğunu kaydetti.

Habere göre Fitiris, Aykut’un İsrail’e iadesi talebine olumlu yanıt verilmesi gerektiğini ve kendisinin de diğer ülkeler için buna benzer 15 talebi imzaladığını belirtti.

Fitiris, İsrail’in Kuzey Kıbrıs’taki Rum mallarına “el konulduğunu” kabul ettiğini, ancak vatandaşlarına Rum malları üzerine inşa edilmiş mülkleri satın almamalarını tavsiye ettiğini ve buraya yönelik yeni bir seyahat uyarısı yayınladığını kaydetti.

Aykut’un yaşı nedeniyle, cezasının yarısında tahliye edilebileceğini söyleyen Fitiris, kendisinin 6-8 ay daha hapiste kalıp kalmayacağının konuşulduğunu ve 6 ay hapis cezasıyla kamu yararını riske atamayacaklarına inandığını söyledi.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle