DOLAR 50,04370,06%
EURO 56,29530,16%
ALTIN 6.597,510,95
BITCOIN 3800980-5.38633%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

LTB Başkanı Harmancı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret etti

LTB Başkanı Harmancı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret etti

ABONE OL
5 Kasım 2026 18:08
LTB Başkanı Harmancı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret etti.

Mehmet Harmancı’nın basın ofisinden ziyaretle ilgili yayımlanan haber özetle aşağıdadır.

(MK/GÖZ)

“Harmancı: ‘Lefkoşa Genç Hub ortak çalışma alanı projemiz, genç hukukçuların da çalışma alanı olacak biçimde tasarlanıyor’

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret etti

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da yaptığı konuşmada, LTB ile Barolar Birliği’nin birçok alanda hem yollarının kesiştiğini, hem de dayanıştıkları alanlar bulunduğunu söyledi.

2022 yılında Yerel Yönetimler Reformu’nun hazırlanması döneminde Barolar Birliği ile yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini anımsatan Harmancı, LTB’nin 2014’den bugünlere nasıl geldiğine değindi.

Siyasete yönelik güvensizlik ve umutsuzlukta merkezi hükümetin son beş yıllık icraatının büyük etkisi olduğunu söyleyen Harmancı, bir yanda kamunun borçlandığı bir yapı bulunurken, diğer yanda LTB’nin 2014’te devraldığı banka borcunu 3 Temmuz 2018’de sıfırlayan, sosyal projeleri ve önemli yatırımları sürdüren, bugün yatırım bütçesi olan ve öz kaynaklarıyla yatırım yapabilen bir belediye olduğunu belirtti.

Harmancı, yeni dönemde Birlik ile iş birliği hedeflerini şöyle sıraladı:

‘Birlik ile protokol imzalamak ve belediyenin hukuk komisyonuyla birlikte ayda bir kez hukuk danışma günü düzenlemek istiyoruz. Hasta hakları, yaşlı hakları, kadına yönelik şiddet, kent hakkı, belediye hizmetlerinde kiracı ve kiralayan hakları gibi alanlarda tüzükleri düzenlerken Birliğin görüş ve önerilerini almak istiyoruz.’

Başkan Harmancı, Lefkoşa’nın tarihinde sosyal, kültürel ve siyasi anlamda büyük önem taşıyan Sarayönü’nde bölgede kent kimliğinin gelişmesine de katkı sağlayacak yeni bir kamusal mekan yaratma istekleri olduğunu belirterek, bu konuda genç avukatlarla ilgili bir ortak girişim hedefleri olduğunu da kaydetti.

Lefkoşa Genç Hub olarak nitelendirdikleri projede bireysel ve kolektif kullanılabilecek yeni nesil çalışma alanları olacağını ve yenilikçi projeler için hibe programları oluşturulacağını söyleyen Harmancı, bu projenin genç hukukçular için de önemli ve verimli olacağına dair inancını belirtti.”

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle