DOLAR 49,78100,07%
EURO 55,5965-0,05%
ALTIN 6.435,610,15
BITCOIN 39935440.12104%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Kıbrıs Barış ve Dayanışma Hareketi’nden seçimleri boykot kararı

Kıbrıs Barış ve Dayanışma Hareketi’nden seçimleri boykot kararı

ABONE OL
27 Ekim 2026 14:16
Kıbrıs Barış ve Dayanışma Hareketi’nden seçimleri boykot kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve Arif Hasan Tahsin Vakfı’nın da yer aldığı Kıbrıslılar Barış ve Dayanışma Hareketi, 6 Aralık’ta yapılacak seçimlerin “Kıbrıs Türkü’nün iradesini yansıtmayacağı” gerekçesiyle boykot edilmesi çağrısında bulundu.
Partilerin ortak kararı BKP’nin merkez binasında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil tarafından okunan ortak bildiri okundu.
Bildiride, yerel ve milletvekilliği seçimlerin ayni günde yapılması kararının, seçime katılımı arttırma düşüncesiyle alındığı savunuldu.
-İzcan
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan konuşmasında, “Kuzey Kıbrıs’ta gelinen bu aşamada, seçimlerin artık Kıbrıs Türk toplumunun iradesini yansıtmadığı görüşündeyiz” dedi.
Son günlerde binlerce vatandaşlık verilip seçmen listesine eklendiğini ileri süren İzcan siyasi partilerin Kıbrıs sorunuyla ilgili bir politika beyan etmediğini de savunsu. İzcan,  Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından izlenen politikada da federal bir çözüm bulunmadığını ileri sürdü.
İzcan, Kıbrıs Türkü’nün sandığa gitmeyerek dünyaya Ada’da Kıbrıs Türkü’nün iradesinin olmadığını göstermesi gerektiğini savundu.
-Kanatlı
YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı ise iki devletliği destekleyen kesimlerin, “Ada’daki bölünmüşlüğün kalıcı olmasına” destek verdiğini savundu.
yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle