DOLAR 49,73110,18%
EURO 55,7040-0,17%
ALTIN 6.436,010,17
BITCOIN 40567310.06527%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

AKEL’den yabancıların gayrimenkul alımlarına daha sıkı denetim çağrısı

AKEL’den yabancıların gayrimenkul alımlarına daha sıkı denetim çağrısı

ABONE OL
23 Ekim 2026 12:38
AKEL’den yabancıların gayrimenkul alımlarına daha sıkı denetim çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Güney Kıbrıs’ta yabancıların doğrudan ya da şirketler ve farklı yatırım araçları üzerinden gerçekleştirdiği arazi ve gayrimenkul alımlarının tartışma konusu olduğu bildirildi.

Haravgi gazetesi, AKEL’in, özellikle kamuoyuna yansımayan çok sayıda satış ve devir sözleşmesine dikkat çektiğini ve mevcut denetim mekanizmalarının yetersiz kaldığını kaydettiğini yazdı.

Gazete, AKEL Milletvekili Aristos Damianu’nun, bu hususta yalnızca gerçek kişilerin gayrimenkul alımlarına sınırlama getirilmesinin yeterli olmayacağını belirterek, kısıtlamaların şirketler ve yatırım fonları aracılığıyla aşılabileceğini söylediğini kaydetti.

Habere göre Damianu, düzenlemelerin tüzel kişileri de kapsaması ve gayrimenkullerin gerçek alıcılarının tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazete, DİSİ temsilcisi Nikoleta Konstandinu’nun ise, gayrimenkul alımlarının arkasındaki gerçek faydalanıcıların denetlenmesi gerektiğini, ancak önerilen kısıtlamaların kapsamının genişletilmesinin ekonomi ve yatırımlar üzerinde yaratabileceği olası etkiler konusunda çekinceleri olduğunu dile getirdiğini yazdı.

Haberde, DİKO Meclis Grup Sözcüsü Panikos Leonidu’nun da sorunun kontrol edilemez boyutlara ulaştığını belirterek, hükümete kapsamlı bir yasa tasarısını vakit kaybetmeden Meclis’e sunma çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Gazete, konunun 15 gün sonra görüşülmeye devam edeceğini ve ilgili komitenin, hükümetin önerilerini sunmasının beklendiğini yazdı.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle