

Ekonomik ve Kalkınma İş Birliği Örgütü’nün (OECD) PISA 2025 araştırmasında 15 yaşındaki Rum öğrencilerin fen bilimleri ve okuduğunu anlama alanlarında AB üyeleri içerisinde son sırada olduğu, matematikte ise sondan bir önceki sıraya yerleştiği ortaya çıktı.
Fileleftheros ve diğer gazetelere göre PISA araştırmasında Rum öğrencilerin yüzde 43’ünün fen bilimleri, okuduğunu anlama ve matematikte temel beceriden yoksun olduğu da ortaya çıktı. Rum öğrenciler fen bilimleri kategorisinde 411 ve okuduğunu anlama kategorisinde 379 puan toplayarak 27 AB üyesi arasında sonunculuğa yerleşti. Matematikte ise 412 puan toplayarak sondan bir önceki sıraya yerleşti.
Rum Eğitim Bakanı Athina Mihailidu PISA sonuçlarının “sürekli düşük” çıktığını belirterek, bir sonraki PISA araştırmasının yapılacağı 2028’e kadar kat edilmesi gereken çok yol olduğuna işaret etti.