DOLAR 48,77920,11%
EURO 56,0408-0,10%
ALTIN 6.885,121,22
BITCOIN 38009172.203%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Almanya Başbakanı Merz: “Koşulsuz transatlantik dostluk dönemi muhtemelen uzun bir süre için geride kaldı”
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • DÜNYA
  • Almanya Başbakanı Merz: “Koşulsuz transatlantik dostluk dönemi muhtemelen uzun bir süre için geride kaldı”

Almanya Başbakanı Merz: “Koşulsuz transatlantik dostluk dönemi muhtemelen uzun bir süre için geride kaldı”

ABONE OL
18 Eylül 2026 08:31
Almanya Başbakanı Merz: “Koşulsuz transatlantik dostluk dönemi muhtemelen uzun bir süre için geride kaldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, ABD ile ilişkilerde köklü bir değişim yaşandığını vurgulayarak, “koşulsuz transatlantik dostluk” döneminin muhtemelen uzun bir süre için geride kaldığını söyledi.

Merz, Berlin’de CDU’nun Berlin Eyalet Meclisi seçimlerindeki başbakan adayı Stefan Evers ile katıldığı seçim etkinliğinde Almanya-ABD ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa’nın karşı karşıya olduğu değişimlere dikkati çeken Merz, “dönüm noktası” olarak nitelendirilen sürecin artık gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.

Merz, yaşanan değişikliklerin kapsamının ve Avrupa’nın iç ve dış güvenliği açısından ortaya çıkan risklerin gelecek yıllarda daha iyi anlaşılabileceğini kaydetti.

Eski ABD başkanları John F. Kennedy ve Ronald Reagan’ın geçmişte Berlin’de gerçekleştirdikleri temaslara atıfta bulunan Merz, “Bu dönem, bu koşulsuz transatlantik dostluk dönemi, muhtemelen uzun bir süre için geride kaldı.” dedi.

Atlantik’in diğer tarafında siyasi tutumda ve transatlantik ittifaka ilişkin değerlendirmede değişiklik yaşandığına işaret eden Merz, bunun Avrupa için daha fazla sorumluluk alma gereğini ortaya çıkardığını belirtti.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle