

Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen K.B. ve D.D. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru N.Ö. olayla ilgili bulguları aktardı. Polis memuru N.Ö., huzurunuzda bulunan K.B. ve D.D.’nin 28.08.2026 tarihinde Alayköy’de meydana gelen “Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma, Tasarruf Kullanma, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma, Tasarruf Kullanma ve Meskûn Mahalde Ateş Açma” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.
Polis, 28 Ağustos 2026 tarihinde saat 00:30 raddelerinde Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübünde kendilerine konsomatris kız vermedikleri K.B. ve D.D.’nin tasarruflarında kanunsuz olarak bulunan Felix Sarasqueta marka bindirikli av tüfeği ile gece kulübü tabelasına iki el ateş ederek meskûn mahalde ateş etme suçunu işlediklerini söyledi.
Polis, zanlıların Girne’de LD 558 plakalı araç içerisinde tespit edildiklerini, aracın içerisinde yapılan aramada av tüfeği ve aracın sol ön koltuğu altında beyaz renk poşet içerisinde 15 adet av fişeği bulunarak emare olarak alındığını açıkladı.
Polis memuru, zanlıların suçüstü tutuklanarak soruşturma başlatıldığını ifade etti. Polis, zanlıların 3 kez mahkemeye çıkarılarak 10 gün ek süre alındığını, bu süre içerisinde tüfeğin balistik incelemeye gönderildiğini söyledi.
Polis, ayrıca yapılan araştırmada tüfeğin Y.F. adına kayıtlı olduğunun tespit edildiğini aktardı. Soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, K.B.’nin benzer suçlardan sabıkası olduğunu belirterek tutuklu yargılanmasını, D.D.’nin ise teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Z.Y.B., K.B.’nin 3 ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Yargıç, zanlı D.D.’nin yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmasına, 50 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.