DOLAR 46,4668 0.03%
EURO 53,1644 -0.29%
ALTIN 6.256,630,82
BITCOIN 29913040.61036%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

ABD, İran petrolünün satışına geçici olarak izin verdi

ABD, İran petrolünün satışına geçici olarak izin verdi

ABONE OL
22 Haziran 2026 19:37
ABD, İran petrolünün satışına geçici olarak izin verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İran petrolünün üretimi, teslimatı ve satışına izin veren 60 günlük geçici bir genel lisans yayımlandığını duyurdu.

Bessent, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

İsviçre’de devam eden görüşmeleri “verimli” olarak tanımlayan Bessent, bu doğrultuda İran’ın Hürmüz Boğazı’nda serbest ve açık geçişi sağlama ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) müfettişlerinin ülkeye girişine izin verme taahhüdünde bulunduğunu aktardı.

Bessent, “Bu çerçevede Hazine, İran petrolünün üretimi, teslimatı ve satışına izin veren 60 günlük geçici bir genel lisans yayımlamıştır.” ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yayımlanan genel lisansa göre, İran menşeli ham petrol, petrokimya ürünleri ve petrol ürünlerinin üretimi, satışı, teslimatı veya gemilerden boşaltılması gibi normalde yasak olan tüm işlemlere geçici muafiyet sağlandı.

Söz konusu izin 21 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak ve ödemeler ABD doları cinsinden yapılabilecek.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle