DOLAR 46,2874 0.15%
EURO 53,6017 -0.16%
ALTIN 6.277,080,31
BITCOIN 29676750.5259%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Pohodin’e iki buçuk yıl hapis…Alman emlakçı Kunzel’in talebi ret edildi

Pohodin’e iki buçuk yıl hapis…Alman emlakçı Kunzel’in talebi ret edildi

ABONE OL
13 Haziran 2026 11:33
Pohodin’e iki buçuk yıl hapis…Alman emlakçı Kunzel’in talebi ret edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KKTC’deki eski Rum mallarıyla ilgili Güney Kıbrıs’ta tutuklanan ve yargılanan 41 yaşındaki Ukraynalı Denys Pohodin’e, iki buçuk yıl hapis cezası verildi. 

Politis gazetesi, Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren ve GP Real Estate emlak şirketinin sahibi Denys Pohodin’in, KKTC’de kalan eski Rum mallarını “Gasp ettiği ve sattığı” gerekçesiyle Güney Kıbrıs’ta tutuklanarak, davasının Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü anımsattı.

Habere göre, Rum Ağır Ceza Mahkemesi, Pohodin’i, başkalarına ait taşınmazları dolandırıcılıkla satmakla ilgili 18 ayrı konuda suçlu buldu ve hakkında iki buçuk yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca Pohodin’in tutukluluk süresinin, verilen toplam hapis cezasına dahil edilmesine de karar verdi.

Gazete, Pohodin’in, sosyal medya ve Youtube hesabı üzerinden KKTC’deki eski Rum mallarının satış reklamını yaptığını anımsattı.

Öte yandan Haravgi gazetesi, KKTC’deki eski Rum mallarının “Gasp edilmesi ve satılmasıyla” ilgili Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Alman emlakçı Ewa Kunzel’in, Rum Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun ret edildiğini yazdı.

Habere göre, Rum Yüksek Mahkemesi, KKTC’deki eski Kıbrıs Rum mallarının “Gasp edilmesi” gerekçesiyle tutuklu bulunan Kunzel’in, Ağır Ceza Mahkemesi’nin, geçici kararını iptal etmek ve kendi kararını askıya almak amacıyla “Certiorari” (Bir üst mahkemenin alt mahkemeye veya idari bir kuruma ‘Dosyayı incelemek üzere bana gönder’ talimatı vermesini sağlayan hukuki bir emri veya kararı) ve “Prohobition” (Hukuki, idari veya toplumsal bir kural ile bir eylemin resmi olarak engellenmesi) emirlerini tescil ettirme talebini ret etti.

Gazete Kunzel’in davasının Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edileceğini de yazdı.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle