DOLAR 46,1571 0.06%
EURO 53,3935 0.21%
ALTIN 6.083,670,74
BITCOIN 29032382.76744%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Rusya’nın en büyük bankası Sber, Türk pazarına yapay zekâ ile dönüş sinyali verdi

Rusya’nın en büyük bankası Sber, Türk pazarına yapay zekâ ile dönüş sinyali verdi

ABONE OL
11 Haziran 2026 07:43
Rusya’nın en büyük bankası Sber, Türk pazarına yapay zekâ ile dönüş sinyali verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rusya’nın en büyük bankası Sber, Türkiye pazarına bu kez teknoloji ve yapay zekâ odaklı bir şirket olarak dönmeye hazır olduğunu açıkladı. Şirket yöneticisi Vedyakhin, Türk şirketleriyle görüşmeler yürüttüklerini belirterek iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Rusya’nın en büyük bankası Sber, Türkiye pazarına bu kez bankacılık değil teknoloji ve yapay zekâ odaklı bir şirket olarak yeniden dönmeye hazır olduğunu açıkladı.

Sber Yönetim Kurulu Birinci Başkan Yardımcısı Alexander Vedyakhin, Sber’in Türkiye’den banka kimliğiyle ayrılmasına rağmen pazara teknoloji şirketi kimliğiyle yeniden girmeye açık olduğunu belirterek “Sber’de bulunan teknolojilerimizle, yapay zekâ teknolojilerimiz ve ürünlerimizle Türk pazarına dönmeye ve Türkiye’deki müşterilere fayda sağlamaya her zaman hazırız” dedi.

Vedyakhin, Türk şirketleriyle bazı projeleri görüştüklerini ancak bunların şimdilik gizli tutulmasını tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye’yi yakından tanıdığını ve DenizBank’ta çalıştığı dönemde ailesiyle birlikte ülkede üç yıl yaşadığını anlatan Vedyakhin, “Sber, Türkiye’yi çok seviyor. Ben şahsen ülkenizin büyük hayranıyım. Türkiye’ye ve Türk halkına dair çok sıcak anılarım var. Orada çok sayıda dostum bulunuyor” ifadelerini kullandı.

yenibakış gazetesi-kktc son dakika

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle