DOLAR 46,4997 0.04%
EURO 52,8328 -0.21%
ALTIN 5.954,93-3,06
BITCOIN 2796944-3.5523%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

CENTCOM: “İran, Kuveyt’e doğru balistik füze fırlattı”

CENTCOM: “İran, Kuveyt’e doğru balistik füze fırlattı”

ABONE OL
28 Mayıs 2026 15:38
CENTCOM: “İran, Kuveyt’e doğru balistik füze fırlattı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın Kuveyt’i balistik füzeyle hedef aldığını ve füzenin Kuveyt ordusu tarafından engellendiğini bildirdi.
CENTCOM’un ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, “27 Mayıs’ta Doğu saatiyle 22.17’de İran, Kuveyt’e doğru balistik füze fırlattı ve füze Kuveyt güçleri tarafından başarıyla engellendi.” ifadesi kullanıldı.
Kuveyt’e yönelik saldırının, “ateşkes ihlali” olarak nitelendirildiği açıklamada, bunun İran’ın 5 kamikaze insansız hava aracı (İHA) fırlatmasından saatler sonra gerçekleştiği kaydedildi.
Açıklamada, ABD ordusunun söz konusu İHA’ları engellediği belirtildi.
İran devlet televizyonu, sabaha karşı ülkenin güneyindeki Bender Abbas’ın doğusundan 3 patlama sesi duyulduğunu bildirmişti.
ABD ordusu, bölgedeki ABD güçleri ve ticari deniz trafiği için tehdit oluşturduğu iddiasıyla İran’ın güneyindeki askeri bir bölgeye hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu da Bender Abbas’taki saldırıya karşılık bölgedeki ABD hava üssünü hedef aldığını duyururken, Kuveyt, füze ve insansız hava aracı saldırısına uğradığını duyurmuştu.
yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle