DOLAR 46,1116 0.02%
EURO 53,1487 -0.94%
ALTIN 6.409,16-3,23
BITCOIN 2808652-3.49319%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Güney Kıbrıs lideri ”Kanlı Noel” katliamını “Kahramanlık” ilan etti

Güney Kıbrıs lideri ”Kanlı Noel” katliamını “Kahramanlık” ilan etti

ABONE OL
21 Aralık 2025 20:29
Güney Kıbrıs lideri ”Kanlı Noel” katliamını “Kahramanlık” ilan etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

62 yıl önce Rum terör örgütü EOKA mensupları tarafından gerçekleştirilen “Kanlı Noel” katliamlarını anmak amacıyla düzenlenen törene katılan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Türklerine yönelik katliamları “kahramanlık” olarak nitelendirdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis, 62 yıl önce Rum terör örgütü EOKA mensupları tarafından gerçekleştirilen “Kanlı Noel” katliamını “kahramanlık” olarak nitelendirdi.

TERÖRÜ “KAHRAMANLIK” DİYEREK ÖVDÜ

GKRY’nin resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, Hristodulidis, “Kanlı Noel” katliamlarını anmak amacıyla Lefkoşa’daki Agios Kassianos Kilisesi’nde düzenlenen törene katıldı. Hristodulidis, törende yaptığı konuşmada, terör örgütü EOKA tarafından Kıbrıs Türklerine yönelik katliamların başlatıldığı 21 Aralık 1963’ün, “Kıbrıs’ın modern tarihinde bir dönüm noktası” olduğunu savundu. EOKA mensupları ile Rum polislerinin yürüttüğü silahlı faaliyetleri “mücadele”, “fedakarlık” ve “kahramanlık” olarak tanımlayan Hristodulidis, o dönemde hayatını kaybeden Rumları andı.

Kıbrıs meselesine de değinen Hristodulidis, adadaki mevcut durumu “kabul edilemez ve sürdürülemez” olarak nitelendirerek, Avrupa Birliği ilkeleri çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlatılması yönünde çaba gösterdiklerini öne sürdü.

“KANLI NOEL” KATLİAMI

Kıbrıs’ta, terör örgütü EOKA militanlarınca 21 Aralık 1963’te Kıbrıs Türklerine yönelik başlatılan ve tarihe “Kanlı Noel” olarak geçen katliamın 62. yılı.

İki toplumun ortaklığında kurulan “Kıbrıs Cumhuriyeti”nden Türkleri şiddet yoluyla tasfiye etmeyi hedefleyen Akritas Planı’nı uygulamaya koyan EOKA’cı Rum çeteleri, 20 Aralık 1963’ü 21 Aralık’a bağlayan gece, Lefkoşa’da saldırıya geçerek onlarca Kıbrıs Türkü’nü şehit etti.

uluslararası ilişkiler-politika-kıbrıs-terör-dünya-noel-yenibakış gazetesi-kktc son dakika
yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle