

Haftaya yükselişle başlayan ons altın, bu sabah 3800 dolar sınırına dayandı. Ons fiyatı zirvesini 3811 dolara taşırken, şu sıralarda işlemler yüzde 1,15 artışla 3805 dolardan devam ediyor.
GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVEDE
ABD’de ons altın tarafında yaşanan gelişmeler Türkiye piyasalarına da yansıdı.Gram altın 5 bin 85 TL’ye çıkarak tarihi rekorunu yeniledi. Altın fiyatı son 1 ayda yüzde 11,8, yılbaşından bu yana ise yüzde 44,70 oranında yükseldi.
FED’DEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ
Capital.com analisti Kyle Rodda, ABD’de açıklanan olumlu enflasyon verilerinin piyasaları desteklediğini belirterek, “Piyasalara Fed’in Ekim ve Aralık aylarında daha fazla faiz indirimi yapacağına inanmak için neden verdi” dedi. Rodda, altın piyasasında duyarlılığın çok yüksek olduğunu vurgulayarak, “Bu hafta başka bir rekor seviyeyi yeniden test etme yolundayız. Ancak piyasadaki yoğun uzun pozisyonlar, gelecekteki yükseliş konusunda dikkatli olmayı gerektiriyor” ifadelerini kullandı.
DİĞER DEĞERLİ METALLERDE YÜKSELİŞ
Altının yanı sıra diğer değerli metallerde de artış görüldü. Spot gümüş yüzde 1 yükselişle 46,47 dolara, platin yüzde 2,6 artışla 1.608,90 dolara, paladyum ise yüzde 1,4 primle 1.287,19 dolara çıktı.
altın-kktc-yenibakış gazetesi-son dakika-rekor