DOLAR 50,14210,20%
EURO 55,9072-0,62%
ALTIN 6.556,39-0,60
BITCOIN 3801713-0.27276%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Omiru “Aşırı ve yüksek beklenti yaratılmasından” şikayetçi

ABONE OL
21 Mart 2016 10:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Simerini’nin haberine göre Omiru, EOKA’cı Petrakis Kiprianu için dün düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada devam etmekte olan müzakerelerin, Mustafa Akıncı’nın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle “temkinli iyimserlikle başladığını” savundu.

Akıncı’nın sarih nüfus ve toprak çoğunluğu, Avrupa müktesebatından sapmalara olanak tanınması için çözümün Birincil Hukuk ilan edilmesi ve 1960 garantilerinin idamesiyle ilgili sözlerini hatırlatarak, müzakerelerde ilerleme kaydedildiği tezlerinin bu nedenle “soru işaretleri ve şaşkınlık yarattığını” iddia etti.

Omiru, halk arasında yüksek ve aşırı beklenti yaratılması ve bereket ortamı işlenmesinin, uluslararası unsurda ve Avrupa’da Türkiye’nin uzlaşmazlığının değiştiği algısı yarattığından, şekillenmekte olan Türk tavrına göre gösterilmesi gereken tepkileri sınırlandırdığını da ileri sürdü. “Bu nedenle Kıbrıs Rum tarafının taktiği de ona göre olmalı, müzakereleri uluslararası unsura ve Avrupa’ya dönük belirgin hareketlerle yönetmeli” diyen Omiru, özetle şunları ekledi:

“Bugün tarihimize ve kültürümüze karşı görevimiz, özgürlük düşmanlarının vatanımızda işlediği tehlikeleri her ne pahasına olursa olsun savuşturmaktır. Haklarımızı satmak ve adaleti kaybetmek niyetinde olmadığımızı açıkça ortaya koymalıyız.”

admin

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Video İzle