DOLAR 32,4030 0.04%
EURO 34,6145 -0.08%
GBP 40,5093 -0.02%
ALTIN 2.379,52-2,26
BITCOIN 1942361-5,06%

Bakanlık İşçiyi Mi Patronu Mu Koruyor?

ABONE OL
11 Mayıs 2015 08:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Girne bölgesinde 1 Ağustos 2014 tarihinde sözleşmeli olarak ESC Yapı LTD bünyesinde faaliyet gösteren Yörükevi Unlu Mamulleri’nde işe başlayan Erman Hasanoğlu, hem iş yeri hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı kurumlar tarafından haklarının gasp edildiğini ve bu nedenle yeni doğan çocuğu için Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan katkı alamadığını söyledi.

 

“Size yardımcı olamayız”

Yeni Bakış’a şikayetlerini dile getiren Erman Hasanoğlu, söz konusu tarihte 6 aylık sözleşmeye işe başladığı Yörükevi Unlu Mamulleri’nden 18 Ekim 2014 tarihinde hiçbir geçerli gerekçe gösterilmeden işine son verildiğini aktardı. Konuyu Girne bölgesindeki Çalışma Dairesi yetkililerini şikayet ettiğini ve daireye bir dilekçe doldurduğunu aktaran Hasanoğlu, yetkililerin kendisine bu konuyla ilgili hiçbir yardımlarının olmayacağını belirttiklerini söyledi.

 

“Ben senin baban mıyım ?”

Eski patronuna “Neden beni işten çıkardın” diye sorduğunda ise “Aramızda sözleşme olabilir. Ben senin baban mıyım? Seni evlatlık mı aldım da işten durduramayacağım” dediğini savunan Erman Hasanoğlu, Çalışma Bakanlığı’na yaptığı şikayetlerin defalarca karşılıksız bırakıldığını ve “Bizim Yapabileceğimiz bir şey yok” cevabı aldığını söyledi.

 

“Yatırımlarım yapılmadı”

Çalışma Dairesi’ne yaptığı yazılı ve sözlü şikayet dilekçelerinin karşılıksız kaldığı için konuyu yargıya taşıdığını aktaran Erman Hasanoğlu, söz konusu şirketin, çalıştığı süre zarfından Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmadığını ve bu nedenle yeni doğan çocuğu için Sosyal Sigorta katkısı alamadığını ve Girne Akçiçek Hastanesi’ne 3 bin TL borcu olduğunu söyledi.

 

“Ezilen her zaman işçiler oluyor”

Erman Hasanoğlu, “Ben bu şirkete bu davayı, işçi kesime insanlık dışı muamele ve keyfi tavırlar sergiledikleri için açtım. İşverenlerin çalışanlarını insan yerine koymaları için açtım. Ülkemizde ne yazık ki ezilen her zaman işçiler olurken, hakları gasp edilen kesim ise yine işçiler oluyor. Alın terimizle ekmek paramızı kazanmaya çalışırken bu şekilde muamelelere maruz kalmamız çağ dışı kalmıştır. Bu süreçte Çalışma Dairesi’nin çalışanların haklarını değil, işverenlerin haklarını korumaktadır. Çalışma Dairesi işçilerin haklarını savunacakları yerde, işverenlere zarar gelmemesi için her türlü yola başvurmaktadır” diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte hakkını yargıda arayacağını ifade eden Erman Hasanoğlu, devlet yetkililerine de çağrıda bulunarak, “İşçi kesim düşük maaşla ve uzun mesai saatlerinde çalıştırılması yanında işverenler tarafından bu şekilde hakları gasp ediliyor. Çalışma Bakanlığı’nın işçilerin şikayetlerine duyarsız kalması yaşanan mağduriyeti iki katına çıkarıyor. Çalışma Bakanlığı işçilerin mi yoksa işverenlerin mi hakkını koruyor?” diye sordu. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam