DOLAR 32,5917 0.35%
EURO 34,8554 0.32%
GBP 40,5591 -0.12%
ALTIN 2.507,150,93
BITCOIN 21047191,70%

Vatandaş Sandığa Bile Gitmek İstemiyor

ABONE OL
7 Nisan 2015 08:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İsmail Bozkurt, halkın ülkede yaşanan sorunlar nedeniyle siyasete olan güveninin giderek azaldığını ifade ederek, bu tepki ve güvensizliğin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeyip veya çekimser kalarak kendini göstereceğini belirtti.

Bozkurt, ülkedeki sorunun Kıbrıs sorunundan çok  “Üçlü kararname” sorunu olduğuna dikkat çekerek, siyasilerin bu sorunlarla ilgili kafa yormaları gerektiğini ifade etti.

İsmail Bozkurt, ülkenin  “Tek seçim bölgesi” ne dönüştürülerek siyasette yaşanan yozlaşma ve yıpranmanın önlenebileceğinin tüm partiler hatta cumhurbaşkanları tarafından çeşitli dönemlerde kabul edilmesine rağmen hiçbir zaman bu yönde bir adım atılmadığını kaydetti. Bozkurt, “Aslında KKTC için en iyi model bu” dedi.

 

Abbas ELMAS

Meclis eski Başkanlarından siyasetin deneyimli isimlerinden İsmail Bozkurt, vatandaşın siyaset ve siyasetçiye güveninin kalmadığına dikkat çekerek “Siyaset dibe vurdu. Toplumda siyasete karşı genel bir bıkkınlık var” dedi.

Bozkurt, 19 Nisan’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik propaganda yapan adayların ağırlığı, Kıbrıs sorununa verdiklerini ancak, vatandaşlar açısından ülkede yaşanan sorunların çözümünün çok daha önemli olduğunu vurguladı.

 

“İnisiyatif sadece bizde değil”

İsmail Bozkurt, seçim propaganda sürecinde öne çıkan Kıbrıs sorununun salt Kıbrıs Türkü’nün çözebileceği bir sorun olmadığına vurgu yaparak, “Güney’in de masada olduğu unutulmamalı, adaylar  Cumhurbaşkanının görüşmecilik sıfatını da gözönünde tutarak buna vurgu yapıyorlar ancak Cumhurbaşkanı’nın görev ve sorumluluğu dışında dense de Cumhurbaşkanı’nın iç meselelerle ilgili de yapabileceği işler var, ancak adaylar bunları kısa cümlelerle geçiştiriyor” şeklinde konuştu.

 

“Siyasi güvensizlik had safhada”

Kıbrıs sorununun yanında halkın ülkede yaşanan sorunlar nedeniyle siyasete olan güveninin giderek azaldığını ifade ederek, bu tepki ve güvensizliğin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeyip veya çekimser kalarak kendini göstereceğini belirtti. Bozkurt, “Siyasiler halkın güvenini yeniden kazanmak için icraat yapmalı halkın yaşam standardını yükseltecek adımlar atmalı” dedi.

 

“Kıbrıs sorunu değil üçlü kararname sorunu”

Bozkurt, ülkedeki sorunun Kıbrıs sorunundan çok  “Üçlü kararname” sorunu olduğuna dikkat çekerek, siyasilerin bu sorunlarla ilgili kafa yormaları gerektiğini ifade etti.  Bozkurt, ülkenin  “Tek seçim bölgesi” ne dönüştürülerek siyasette yaşanan yozlaşma ve yıpranmanın önlenebileceğinin tüm partiler hatta cumhurbaşkanları tarafından çeşitli dönemlerde kabul edilmesine rağmen hiçbir zaman bu yönde bir adım atılmadığını kaydetti. Bozkurt, “Aslında KKTC için en iyi model bu” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam