Ürdünlü öğrenci elbise çaldı

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da 2 farklı kıyafet mağazasından çeşitli elbiseler çalan zanlı Ahlam Mohammed Suleiman Al-Zoubi tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Salih Keskinel olayla ilgili bulguları aktardı. Keskinel huzurda bulunan Ürdün asıllı zanlı Ahlam Mohammed Suleiman Al-Zoubi'nin 21 Mart - Nisan 2017 tarihleri arasında müşteri olarak gitmiş olduğu Koton ve Calliope isimli kıyafet mağazalarından toplam değerleri 536 TL değerinde kadın kıyafetleri çaldığını söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, evinde yapılan aramada bahse konu kıyafetlerin bulunup emare yapıldığını belirtti. Polis memuru Salih Keskinel yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Teminata bağlandı

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 4 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.