Umut taciri yakalandı

Evrim KAMALI

 Mart – Nisan 2017 tarihleri arasında kendini devlet erkânına yakın biri olarak tanıtıp farklı vaatlerle 4 kişiyi dolandıran zanlı Mehmet Algan tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis çavuşu İbrahim Kunt olayla ilgili bulguları aktardı. Kunt huzurda bulunan zanlı Mehmet Algan’ın Mart – Nisan 2017 tarihleri arasında kendisini Türkiye’deki Cumhuriyetçi Halk Partisinin danışmanı olarak tanıttıktan sonra iki kişiye TC Yardım Heyetinden iş kurmalarını sağlamak maksadı ile kredi çıkaracağını söyleyerek 8 bin 500 Euro ve 19 bin  600 TL nakit parayı sahtekârlıkla aldığını ve hiçbir başvuru yapmadığını söyledi.

Vatandaşlık vaadiyle Suriyelileri dolandırdı

Polis zanlının ayrıca 2 Suriyeliyi KKTC vatandaşı yapacağı vaadi ile kandırdıktan sonra 33 bin Euro paralarını sahtekârlıkla aldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını, zanlının gönüllü ifade verdiğini, ifadesinin teyit ve tekzip edileceğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Güçlüer zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.