Turizm barıştan geçer !

KITOB Başkanı Fethi Özboğaç, turizmin her türlü sürtüşmeden etkilenebilen bir sektör olduğunu belirterek, siyasilerin savaş söylemleri içeren açıklamalarına dikkat etmeleri gerektiğini, hedef turizmi geliştirmekse bunun barıştan geçtiğini savundu.

 

Özboğaç, hangi şartta söylenirse söylensin her türlü savaş söyleminin hem Kuzey ve Güney arasında hem de Avrupa’da Kuzey Kıbrıs’ın imajı açısından doğru olmadığını belirterek, “turizme olumsuz etki yapmaktadır” dedi.

 

 

Turizmci Ercan Otçuoğlu ise siyasilerin bazen geleceği düşünmeden konuştuğuna dikkat çekerek, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun yaptığı açıklamaları talihsiz olarak nitelendirdi.

 

Otçuoğlu, siyasilerin bazen geleceği düşünmeden konuştuğuna dikkat çekerek, “İki yıl önce Türkiye’de yaşanan terör olayı ile birlikte Türkiye’nin etrafının sıcak oluşu Kıbrıs’ı da etkilemektedir. Bunun bir Dışişleri Bakanı tarafından söylenmesi bana göre talihsiz bir açıklamadır diye düşünüyorum” diye konuştu

 

 

 

Deniz ABİDİN

 

 

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun savaş söylemleri ülke turizimcisinin de tepkisini çekti. Yeni Bakış’a konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç ve Turizmci Ercan Otçuoğlu, Turizmin gerginlikten kötü etkilendiğine dikkat çekerek bakanın açıklamalarını talihsiz olarak nitelendirdi.  

 

KITOB Başkanı Özboğaç:

“Turizme olumsuz etki yapmaktadır”

 

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, turizmin her türlü sürtüşmeden etkilenebilen bir sektör olduğunu belirterek, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan gerginliği örnek göstererek,  bu gerginliğin ardından Türkiye’nin Hollanda’dan gelen yüzde 70 turisti kaybettiğini söyledi.

Özboğaç, yaşanan diyalogtan dolayı Türkiye’nin turizm açısından büyük kayıp yaşadığını, aynı zamanda Danimarka’dan gelen turistler için de durumun aynı olduğunu ifade etti. Özboğaç, turizmin çok hassas dengeler üzerine oturduğuna vurgu yaparak, bu tarz savaş söylemlerinin ülkeye her zaman zarar verdiğini düşündüğünü söyledi. Özboğaç, her şeyin diyalog yoluyla halledilebileceğine inandığını belirterek, hedef turizmi geliştirmekse bunun barıştan geçtiğini savundu.

Özboğaç, son günlerde siyasilerin savaş söylemleri içeren açıklamalarını üzücü olarak nitelendirerek, bu tartışmaların tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Özboğaç, hangi şartta söylenirse söylensin her türlü savaş söyleminin hem Kuzey ve Güney arasında hem de Avrupa’da Kuzey Kıbrıs’ın imajı açısından doğru olmadığını belirterek, “turizme olumsuz etki yapmaktadır” dedi.

 

Turizmci Otçuoğlu:

“Talihsiz bir açıklama”

Turizmci Ercan Otçuoğlu ise yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun yaptığı açıklamaları talihsiz olarak değerlendirerek, ülkeye turistin son dönemde Türkiye’den kaydığını hatırlattı. Otçuoğlu, Kıbrıs’ta bir anlaşma beklentisi varken böyle bir açıklama yapılmasının çok da büyük olmasa bile bir tedirginlik yarattığını söyledi.

 

“Siyasiler geleceği düşünmeden konuşuyor”

Otçuoğlu, siyasilerin bazen geleceği düşünmeden konuştuğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti, “İki yıl önce Türkiye’de yaşanan terör olayı ile birlikte Türkiye’nin etrafının sıcak oluşu Kıbrıs’ı da etkilemektedir. Bunun bir Dışişleri Bakanı tarafından söylenmesi bana göre talihsiz bir açıklamadır diye düşünüyorum”