Tırnak Yeme Alışkanlığından Kurtulmanın Doğal ve Bitkisel Yolları

İlk zamanlarda orta sıklıkta devam eden tırnak yeme sorununun üzerine gidilmezse tırnak yeme ciddi bir sorun haline gelebilir.

Stres, sıkıntı, hayal kırıklığı, kaygı ve yalnızlık gibi nedenler tırnak yemeyi tetikleyen faktörlerdendir. Ayrıca tırnak yeme aşağıda sıralayacağım psikolojik durumların belirtisi olabilir.

Obsesif-kompulsif bozukluk (OKB)

Dikkat eksikliği

Hiperaktivite bozukluğu (DEHB)

Karşı gelme bozukluğu (KGB)

Ayrılma anksiyetesi bozukluğu

Ya da yatak ıslatma.

Şimdi bu doğal yöntemlerden 10 tanesini ele alacağız.

1. Neem Yağı

Neem yağının acı tadı tırnak yemeyi durdurmaya yardımcı olabilir. Ayrıca antiseptik özelliği ile enfeksiyon oluşumunu önleyebilir.

2. Sarımsak

Sarımsak tırnak yeme alışkanlığı ile mücadelede size yardımcı olabilecek başka bir doğal besindir. Birçok kişi sarımsağın tadından hoşlanmaz. Sarımsak doğal bir antiseptik olduğu için tırnaklarınızı güçlendirecek ve enfeksiyon oluşumunu önleyecektir. Bu tedavi yöntemi için çiğ sarımsak veya sarımsak yağı kullanabilirsiniz.

3. Acı Kabak

Acı kabak başka bir etkili doğal yardım yoludur. Adından da anlaşılacağı gibi acı kabak sizi bu huydan vazgeçirmeye yardımcı olacaktır.

4. Parlatıcı

Eğer bilinçsizce tırnaklarınızı yiyorsanız parlatıcının kötü tadı sizi bundan vazgeçirecektir.
Bayanlar bu huydan vazgeçmek için düzenli olarak koyu renkli oje kullanabilir. Bu yöntem bu alışkanlığı kırmak için sizi motive edecektir.

5. Tırnaklarınızı Kısa Tutun

Tırnak yemeyi durdurmanın bir başka yolu da fazla uzamasına izin vermeden tırnaklarınızı kesmektir. Özellikle tırnaklarınızı kısa tutun. Tırnaklarınızı kestikten sonrada yukarıdaki yöntemleri denemeye devam edebilirsiniz.

6. Düzenli Manikür Yapın

Eğer tırnak yeme alışkanlığına yakalandıysanız düzenli olarak manikür ile bu alışkanlığı kırabilirsiniz. Bir profesyonel manikürcüye tırnak bakımı yaptırabilir, tırnaklarınıza çeşitli desen ve dokularda oje yaptırabilirsiniz. Yaptıracağınız bu yöntem caydırıcı bir işlev görecektir.

7. Yapay Tırnak Kullanın

Takma tırnak kullanmak bu alışkanlıktan vazgeçmek için harika bir yöntemdir. Bu yöntem ile tırnak yeme alışkanlığından kurtulabilirsiniz. Ayrıca yapay tırnaklar şık görünüme sahiptir ve ısırılan parmak uçlarındaki kötü görüntüyü perdeler.

8.Eldiven Giyinin

Eldivenler tırnak yemeyi engellemek için bir bariyer görevi yapabilir. Eldiven ısırma ile başa çıkmaz için sizi motive edecektir.

Bu yöntemi daha çok kış aylarında kullanabilirsiniz. Yaz aylarında kalın bir çift eldiven giymek sizi komik duruma düşürebilir.

9. Yara bandı yapıştırın

yapıştırmaktır. Bu yöntemi daha çok erkekler kullanabilir. Erkekler parmaklarına oje süremeyecekleri için bu yöntem oları motive edebilir.

Yara bandını gün boyunca parmağınıza yapışık olarak bekletin. Geceleri çıkartarak ellerinizi güzelce yıkayın.

10. Dikkatinizi Dağıtacak Hobiler Bulun

Eğer depresif , stresli ya da sıkkın hallerde tırnaklarınızı yiyorsanız bu zamlarda stresinizi dağıtacak yeni bir alışkanlık bulmanız gerekiyor. Ellerinizi bir işle meşgul ederseniz doğal olarak zihniniz de meşgul olur ve böylelikle bu alışkanlığı bırakabilirsiniz.