Son seçim anketi: Fark 7 puan

Son seçim anketi: Fark 7 puan - Seçime 20 gün kala açıklanan son ankete göre Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu arasında 7 puanlık bir fark var.

Son seçim anketi: Fark 7 puan

ORC Araştırma, Seçmen Eğilimleri Araştırması Nisan 2023’ün sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

29 ilde 3 bin 920 kişiyle yüz yüze yapılan ankete katılanlara “Bu pazar seçim olsa hangi adaya oy verirdiniz?” sorusu soruldu. Alınan yanıtlara göre (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) adayların oy oranları şöyle oldu:

“Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar ise şöyle oldu:

Anketin sonuçlarına göre AKP (-9.8) ve MHP (-4.8) oylarında 2018 seçimlerine göre azalış yaşanıyor. CHP (+6) ve İYİ Parti (+5.1) ise oylarını artıyor.

Son anket sonucu: Ufukta ikinci tur görünüyorİlginizi ÇekebilirSon anket sonucu: Ufukta ikinci tur görünüyorSon seçim anketi: Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyorİlginizi ÇekebilirSon seçim anketi: Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyorErdoğan: Anketlere göre açık ara öndeyizİlginizi ÇekebilirErdoğan: Anketlere göre açık ara öndeyiz11 anketin ortalamasına göre hangi parti ne kadar oy alıyor?İlginizi Çekebilir11 anketin ortalamasına göre hangi parti ne kadar oy alıyor?

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster