DOLAR 32,6018 0.39%
EURO 34,8051 0.19%
GBP 40,6590 0.14%
ALTIN 2.496,550,51
BITCOIN 21163606,78%

Siyasette Dün Dündür Bugün Bugündür

ABONE OL
10 Nisan 2015 09:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

ERTUĞRULOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ

“Hakkını yemeyelim. Uzman bir kasaba politikacısıdır. Bu konuda uzmandır. Denktaş Bey’i bile bezdirmiştir. Eroğlu’nun ülkeye ne faydası var?” Derviş Eroğlu zihniyetinin “ülkenin kanseri” olduğunu savunan Ertuğruloğlu: “Dr. Derviş Eroğlu zihniyeti KKTC’nin kanseridir. Beni Kıbrıs Türk halkı çok iyi tanır. Ne bedeller ödeyerek bugünlere geldiğimi herkes bilir.” “20 seneye yakın başkanlık yaptı. Niye UBP’nin mal varlığını açıklamadı. Siyasete girdiğinde neyi vardı, şimdi neyi var, bunları açıklasın. Başkasının adına olan malları olduğu gibi, kendi adına da malları var. Şimdi diyecekler ki 80’lere merdiven dayamış kişi mi yalan söyleyecek, yoksa sen mi?” “Hiç hak etmediği makama gelen bir adam. ‘Ben hak etmediğim halde en son makama geldim. Gideceğim yerde yok. Artık o makamın gereklerini yerine getireyim. Ülkeye faydalı olayım’ diyeceğine hem hükümetin işlerine karışır, hem UBP’yi karıştırır. Sadece ortalığı karıştırmakla meşgul” “Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun temel misyonu Ankara’yla kavga etmek.  KKTC’de sürdürebilir bir yapı yok, hanedan Anavatanı KKTC’den soğuttu” Eroğlu’nun yıllarca kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’tan şikayetçi olduğunu anımsatan Ertuğruloğlu: “Yıllar yılı Denktaş’tan şikayetçi oldu ama kötü bir talebe oldu kendisi. Denktaş’tan şikayetçi olan Eroğlu şimdi 10 mislini yaptı. Şikayetçi olduğu kısımları aldı, iyi yönlerini almadı. İyi bir talebe olamadı”

EROĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ

 “Kendisi 15 yılı aşkın bir süre en yakınımdaki kişilerden biri olarak çalıştı, evimize girip çıktı. Ertuğruloğlu daha önce pek çok kez eleştirdiği Denktaş’a giderek bana destek verdiği için özür diledi, alkollü iken aleyhine konuşmalar yaptığını belirtti ve artık kendisinin yanında yer alacağını söyledi”  “Annan Planı’nın çıkmasıyla başlayan ve 2004 yılı Nisan ayına kadar devam eden süreçte Annan Planı’nı destekleme kararı alan AK Parti yönetimine, Tayyip Erdoğan’a gazetelere ve televizyonlara da yansıyan çok ağır suçlamalarda bulundu. Başbakan olacağına dair kendisine yazılı belge vermem halinde Cumhurbaşkanlığı’na seçilebileceğimi, aksi takdirde seçilemeyeceğimi söyledi” “2006 yılı Şubat ayında UBP Genel Başkanlığı için seçime gidilirken Sayın Hüseyin Özgürgün ile Sayın Tahsin Ertuğruloğlu aday oldular. Sayın Hüseyin Özgürgün UBP Meclis grubunun oybirliği ile aldığı karar sonrasında UBP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamasına rağmen Tahsin Bey yine benim Hüseyin Özgürgün’e destek çıkmamdan rahatsız oldu ve bana saldırılarda bulundu.” “Beni UBP içinde hanedan kurmakla suçluyor. Ben 300 kişilik bir köyden fakir bir ailenin evladı olarak yola koyuldum. El bebek, gül bebek büyümedim. Merdivenleri, çalışarak, insanlarımızla kaynaşarak, basamak, basamak çıktım ve bugünlere geldim. Bugünlere gelirken de halkıma, vatandaşlarıma güvendim. Beni destekleyecek dayı falan aramadım.”

Yeni Bakış ÖZEL

Kıbrıs Türk siyaseti her zaman ülkesine önemli hizmetleri geçen siyasilerle anılır. Kimisi Meclis kürsüsünden yaptığı “Nutuksal” konuşmalarla akıllarda yer edinirken kimisi ise bir parlamentoya karşı “Tek başına” muhalefetiyle. Kimi siyasetçiler sürekli partiler arası transferleriyle anılırken, kimileri ise Türk siyasetinin önemli ismi Süleyman Demirel’in en meşhur lafı olan “Siyasette dün dündür; bugün bugün”le hatırlanmakta. Tahsin Eruğruloğlu, Kıbrıs Türk siyasi yaşamında önemli bir figür. Bir zamanlar meşhur “Kalaşnikofumu alıp dağa çıkarım” sözleriyle gündeme gelen Ertuğruloğlu, 2 yıl öncesine kadar “Kasaba politikacısı, zihniyeti KKTC’nin kanseri” şeklinde eleştirdiği, hatta karşısına aday olarak çıkma cesaretini gösterdiği için partisi UBP’den de ihraç edilmesine neden olan Eroğlu’nun, bugün “Prensi” olarak 19 Nisan seçiminde ona oy toplamak üzere kapı kapı dolaşıyor. Yeni Bakış gazetesi olarak Kıbrıs Türk halkını “Balık hafızalı” olarak algılayan siyasetçilerimize ibret olması amacıyla Tahsin Ertuğruloğlu’nun yaklaşık 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yönelik kullandığı ifadelerden bir demeti basın kuruluşlarımızın arşivlerinden derleyerek siz değerli okurlarımıza sunmayı bir görev olarak görüyoruz. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam