DOLAR %
EURO %
GBP %
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN 22804791,40%

Sinekler Değil Vatandaş Ölüyor

ABONE OL
30 Mayıs 2015 08:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bu kimyasalların solunmasa dahi cilt üzerinde vücuda nüfuz edeceğine dikkat çeken Hüdaoğlu, bunun da hem kansere neden olduğunu, hem de var olan kanser hücrelerini geliştirerek hastalığı ilerlettiğini söyledi.

Ülkede her gün en az iki vatandaşın kanser hastalığına yakalandığını vurgulayan Hüdaoğlu, bu ilaçların hormon bozucu olduğunu ve şeker, tiroit gibi birçok hastalığı da tetiklediğini kaydetti.

Kimyasalların 8 saat boyunca havada asılı kaldığını ve 100 sinekten sadece 25’inin öldürdüğünü belirten Hüdaoğlu, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği’nin bu kimyasalların zararlı olduğunu açıkladığını ancak kimyasal ilaç fabrikalarının AB’de pazar bulamadıkları için KKTC gibi devletleri kandırarak kendilerine pazar yarattıklarını söyledi.

Abbas ELMAS

Suphi Hüdaoğlu, ülkedeki birçok belediyenin sivrisinekle mücadele konusunda kimyasallar kullanarak vatandaşın sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini vurguladı. Özellikle Gönyeli Belediyesi’nin sabah akşam ilaçlama yaptığına dikkat çeken Hüdaoğlu, çocukların okula gitme saatinden 30 dakika önce ilaçlama yapıldığını ve bundan en çok zararı vatandaşların gördüğünü söyledi. Bu kimyasalların solunmasa dahi ciltten vücuda nüfuz edeceğine dikkat çeken Hüdaoğlu, bunun da  hem kansere neden olduğunu, hem de var olan kanser hücrelerini geliştirerek hastalığı ilerlettiğini söyledi.

Oy uğruna sağlığımız gidiyor

Ülkede birçok belediyenin oy uğruna vatandaşların sağlığını göz ardı ettiğini ifade eden Hüdaoğlu, belediye başkanlarının vatandaşlara “Sineklerle mücadele ediyoruz. Sabah akşam ilaçlama yapıyoruz” dediğini söyledi. Vatandaşların bu duruma karşı çıktığı zaman da ilaçlamaların bir süreliğine kesildiğini ve daha sonra yeniden ilaçlamaya yapılmaya başlandığına dikkat çeken Hüdaoğlu, yetkililer eleştirildikleri zaman ise “Halk bunu istiyor” diyerek topu üstlerinden attıklarını kaydetti.

120 bin Sterlin civarında paralar ödeniyor

Belediyelerin sivrisinekle mücadele kimyasalları için her yıl ihaleye çıktığını ve nerdeyse her belediyenin bu kimyasallara yaklaşık 120 bin STG ödediğine dikkat çeken Hüdaoğlu, belediyelerin sivrisinekle kaynağında mücadele ettiği zaman bunun oya dönüşmeyeceğini düşündüğünü ve kimyasalı kullanma yoluna gittiğini belirtti.

Günde en az iki yeni kanser vakası ortaya çıkıyor

Ülkede ger gün en az iki vatandaşın kanser hastalığına yakalandığını vurgulayan Hüdaoğlu, bu ilaçların hormon bozucu olduğunu ve şeker, tiroit gibi birçok hastalığı da tetiklediğini kaydetti. Kimyasalların direkt sinek ile temasında yakıcı özelliğiyle sivrisinekleri öldürdüğünü kaydeden Hüdaoğlu, sineklerin bir süre sonra ise bu ilaca direnç kazandığını ve kimyasalların sinekler üzerinde etkisiz hale geldiğini ifade etti.

8 saat boyunca havada asılı kalıyor

Kimyasalların 8 saat boyunca havada asılı kaldığını ve 100 sinekten sadece 25’nin öldürdüğünü belirten Hüdaoğlu, Dünya Sağlık Örgütü ve AB’nin bu kimyasalların zararlı olduğunu açıkladığını ve kimyasal ilaç fabrikalarının AB’de pazar bulamadıkları için KKTC gibi devletleri kandırarak kendilerine pazar yarattıklarını söyledi. Firmaların kimyasalları, insanlara zarar veremeyeceğin  iddia ederek pazarladıklarını kaydeden Hüdaoğlu, bu ilaçların akciğer  ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok kanser hastalığına neden olduğunu vurguladı.

İlaçlamada görevli çalışanlar risk altında

Hüdaoğlu, ilaçlamayla görevli olan belediye personellerin birçoğunun ya karaciğer yetmezliğinden ya da bu kimyasallardan kaynaklanan sağlık sorunlarından hayatını kaybettiğini belirtti.  Hüdaoğlu, kimyasalların sıkıldıktan sonra 8 saat havada kaldığını ve daha sonra aşağıya indiğini belirterek, insan seviyesine ulaştığında bundan en çok zararı çocukların ve bağışıklık sistemi zayıf olan vatandaşların gördüğünü söyledi.  

Bir toplum düşünün, idarecisi toplumunu zehirliyor

“Bir toplum düşünün, idarecisi toplumunu zehirliyor. Bu kabul edilir bir şey değil. Başka bir ülkeden bunu bize biri yapsa ‘kimyasal silahla saldırıyor’ deriz ancak, bunu kendi yöneticilerimiz bize yapıyor” diye konuşan Hüdaoğlu, sivrisineklerle mücadelede kullanılan kimyasalların sinekleri değil toplumu zehirlediğini söyledi. Belediyeler Birliği tarafından bu kimyasalların dağıtılmaya devam edildiğine de dikkat çeken Hüdaoğlu, bu konunun daha önceki yıllarda mahkemeye taşındığını belirtti. Hüdaoğlu, “Mahkemeden ilaçlama makinesi sizin mahallenize gelmesin diye bir karar çıktığını” anlatarak, kararda bütün bir semte yapılan ilaçlamadan semt sakinlerinin tümünün etkilendiğinin göz ardı edildiğini söyledi.

Kaynakla mücadele edilmeli

Sinek ilaçlamaları konusunda özellikle Şubat-Mart aylarında sineklerin üredikleri kaynaklarla mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çeken Suphi Hüdaoğlu, su birikintilerinde larva döneminde biyolojik yöntemlerle sorunu giderici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam