DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
GBP 41,0321 0.02%
ALTIN 2.301,381,06
BITCOIN 23065053,39%

Serdar Denktaş Koalisyonu Bozamaz

ABONE OL
6 Mayıs 2015 08:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

UBP Milletvekili Ersin Tatar, ne CTP-BG’nin ne de DP-UG’nin hükümeti bozabilecek bir iradesi olmadığını belirtti.

Tatar, “Siyaseten ciddi pazarlıklar yaşanacak,  CTP ile DP bazı bakanlıklarda oynama yaparak anlaşacaklar ve hükümet bir süre daha devam edecek” dedi. Tatar, “Eğer hükümet bozulacak olsaydı Eroğlu Cumhurbaşkanı iken UBP, DP-UG Hükümeti kurulurdu. Serdar Denktaş’ın bu saatten sonra böyle bir hareket yapabileceğini düşünmüyorum. Bu hükümet devam edecek” diye konuştu. Tatar, 2’nci Cumhurbaşkanı Talat’ın CTP-BG’nin başına geçmesinin ardından ise en fazla bir yıl içinde erken seçimlerin gündeme geleceğini belirtti.

Abbas Elmas

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar Yeni Bakış gazetesini ziyaret ederek ülkede son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Ersin Tatar, konuşmasının başında Meclis’te yaşanan gerginlik ve çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Meclis Başkanı Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla çalışmaların ikinci planda kaldığını söyledi.  Meclis Başkanı’nın görevinin fevkalade önemli olduğuna değinen Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde komite çalışmaları ve Meclis birleşimlerinde büyük kayıplar yaşandığını kaydetti.

“Saygınlığın yitirilmesi Anayasa referandumunda başladı”

Tatar,  Sibel Siber’in siyasette çok yeni olduğunu ve kısa bir süre Başbakanlık görevi yaptığını hatırlatarak,  Siber’in Meclis Başkanlığı’nda bir süre görev yaparak deneyim kazanması gerektiğine inandığını söyledi. Tatar, Sibel Siber’in Anayasa değişikliği döneminde büyük girişimler yaptığını, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in de aynı dönem içinde  iddialı konuşmalar yaptığını  ve nutukları attığını belirterek, Meclis’in bu kadar arkasında durduğu bir değişikliğe halkın yüzde ‘60’ hayır demesiyle Meclis’in saygınlığını yitirdiğini söyledi.

” 1 yıl öncesinden seçim tanıtımları başladı”

Yaşanan olumsuzlukların üzerine Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin de sürece zarar verdiğini aktaran Tatar, daha önceleri 3-4 ay öncesinden başlayan seçim çalışmalarına Sibel Siber’in yaklaşık 1 sene önceden başlamasının Mecliste büyük sıkıntılar yarattığını ve bu günlere kadar geldiğini söyledi.

“Siyasiler halkı oyalıyor”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyasi arenada yaşanan kaynamalara ve partilerin içinde yaşanan gelişmelere değinen Ersin Tatar, bunun çok çeşitli nedenleri olduğunu ancak, bunun ilk nedeninin halkın, seçtiği adaylardan beklediği umutları bulamamasından ve siyasilerin bu beklentileri oyalamasından kaynaklandığını ifade etti.

“Ekonomik tedbirler siyaseti yıprattı”

Bugüne kadar alınan ekonomik tedbirlerin ve paketlerin hayata geçirilmesi sürecinde siyasi partilerin yıprandığını ifade eden Tatar, hiçbir emekçinin kazandığı hakları geri vermek istemediğini, sorunların insanların alım gücünün düşmesinin ve her döviz yükseldiğinde sıkıntı yaşamak istememesinden kaynaklandığını kaydetti.  Tatar, bu süreç içinde yaşanan sıkıntılardan dolayı siyasetin de yıprandığını söyledi.

“Talat da uzun vadede bir şey yapamayacak”

CTP’nin hükümete gelirken verdiği çeşitli  vaatlerin yanında özellikle “Göç Yasası”yla ilgili beklenen değişiklikleri yapamadığını ve hedef tahtası haline dönüştüğünü ifade eden  Tatar, şu anda faturanın Özkan Yorgancıoğlu’na çıkarıldığını ve  kurultayda Mehmet Ali Talat’ın partinin başına geçeceğini belirtti. İnsanların yeni bir yüz gördüğü zaman yeni bir ümit içine girdiğine vurgu yapan Tatar, bunun kısa zaman içinde temelde bir değişim yapamayacağının görüleceğini belirtti.

“DP ile CTP bakanlık pazarlığına girişecek”

Talat’ın başa geçmesinin ardından en fazla bir sene içinde erken seçimlerin gündeme geleceğini belirten Tatar, yeni dönemde pazarlıklar yaşanacağını ve CTP ile DP’nin bazı bakanlıklarda oynama yaparak anlaşacaklarını ve hükümetin bir süre daha devam edeceğini kaydetti. Tatar, “Eğer hükümet bozulacak olsaydı Eroğlu Cumhurbaşkanı iken UBP, DP-UG Hükümeti kurulurdu. Serdar Denktaş’ın bu saatten sonra böyle bir hareket yapabileceğini düşünmüyorum. Bu hükümetin devam edeceğini düşünüyorum ama ülkede büyük sıkıntılar vardır ve Talat ve Akıncı’nın açıklamalarına bakıldığında olayın başka yönlere çekilmeye başladığını görüyoruz” diye konuştu.

“Talat 25 maddesini hayata geçiremez”

Tatar, Talat’ın 25 maddelik bir hedefle aday olduğunu ifade ederek, bu maddeleri kendisinin de açıklayabileceğini ancak, bu maddeleri hayata geçirebileceğini düşünmediğini söyledi.

“UBP bir umuttur”

Bu süreçte UBP’nin kurultay sonrasında toparlanmak ve ayağa kalkmak zorunda olduğunu kaydeden Tatar, UBP’nin daha önceden de kırgınlıklar ve anlaşmazlıklar nedeniyle bir çok kez bu duruma düştüğünü ve her seferinde toparlanıp ayağa kalktığını savundu. Ulusal Birlik Partisi’nin bir umut olduğunu belirten Tatar, çeşitli isimlerin parti kurmak gibi girişimleri olduğunu da belirterek, “Ben böyle girişimleri çok duydum” dedi. Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklenenden çok oy aldığını ancak bu oyların tepki oyları olduğunu belirten Tatar, UBP’yi cezalandıran seçmenin partinin toparlanması halinde yeniden UBP’ye döneceğini kaydetti. 

“Akıncı’ya Türkiye’den ayar çekildi”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın halkın oyu olarak Saray’a girdiğini ve kendi açıklamalarında tüm halkın Cumhurbaşkanı olacağını ifade ettiğini aktaran Ersin Tatar, Akıncı’nın bu davranışını takdir ettiğini belirtti. Tatar, Cumhurbaşkanı’nın Özdil Nami’yi görüşmeci olarak atamasının da TC ilişkileri ve tecrübe bakımından olumlu karşıladığını kaydetti. Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın seçim sürecinde 30 kişilik ekiple çalışacağı ve 4 boyutlu siyaset yapacağı yönündeki açıklamalarına Türkiye müdahalesiyle bir ayar çekildiğini iddia etti.

“Akıncı’dan çok Anastasiadis’in tavrı önemli”

Kıbrıs sorununda Akıncı’dan çok Anastasiadis’in tavrının önemli olduğunu ifade eden Tatar, garantörlük konusunda ve toprak konularında Akıncı’nın taviz vermeyeceğini düşündüğünü söyledi. Anastasiadis’in Kıbrıs Cumhuriyeti’ni sürdürme gibi bir niyet içinde olduğunu ve Rum medyasının da bunu sürekli olarak kaleme aldığını aktaran Tatar, “Umarım Anastasiadis bu tavrından vazgeçer ve her iki kesimin haklarını koruyacak bir anlaşmaya varılır” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam