Şenyer ile Ablay’a 3’er gün daha

Gamze PİR BAYKUR

Kuzucuk’ta henüz tespit edilemeyen 3 kişi ile birlikte başlarına kar maskesi takarak alacaklısı olan Cem Seven’in evini basan ve Cem Seven’in evde bulunan eşi Seniha Seven’e şiddet tehdidinde bulunan zanlı Ayhan Şenyer ile suç ortağı zanlı Metin Ablay, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Şiddet tehdidi” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Şenyer ile Ablay’ın tutukluluk süreleri 3’er gün daha uzatıldı.

Aranan şahıslar var…

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Faysal Güden, 19 Mayıs tarihinde zanlı Ayhan Şenyer’in henüz tespit edilemeyen 3 kişi ile birlikte yüzlerine kar maskesi takıp Cem Seven’e ait eve giderek kapıyı çaldıklarını belirtti. Zanlı Şenyer ile beraberindeki 3 kişinin kapıyı çalması üzerine Cem Seven’in evde olmamasından dolayı eşinin kimin geldiğini kontrol etmek amacıyla kapının küçük penceresini açtığını belirten Güden, bu sırada zanlılardan birinin elini pencereden içeriye sokarak kapıyı açtığını ve girdiklerini açıkladı. Güden, zanlıların Cem Seven’in eşi Seniha Seven’e hitaben “Kocana söyle kimse zorla para alamaz. Bu mesajı ona ilet. Şimdi buraya otur yoksa zarar görecen” demek sureti ile şiddet tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Güden, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirterek mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen 3 kişinin halen daha arandığını açıkladı. Güden, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlı Ayhan Şenyer ile Metin Ablay’ın 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün daha…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Ayhan Şenyer ile Metin Ablay’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.