Satıcıda yakalandı

Evrim KAMALI

 

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine bir evde gerçekleştirilen aramada tasarruflarında uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlılar Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba'ya uyuşturucuyu sattığı tespit edilen zanlı Abubakar Adamu Dauda'da tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. 

 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut huzurda bulunan zanlı Abubakar Adamu Dauda'nın Lefkoşa’da 28 Kasım tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalanan zanlılar Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba'nın tasarrufunda sentetik cannabinod türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada zanlıların tasaruflarında bulunan uyuşturucu maddeyi 5 gram olarak 500 TL karşılığında şuan huzurda bulunan zanlı Abubakar Adamu Dauda'dan aldıklarının öğrenilmesi  üzerine önceki gün tespit edilen zanlının da tutuklandığını mahkemeye aktardı. 

 

Polis çavuşu Ali Gürkut mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.