Sapık, cezaevine gönderildi

Gamze PİR BAYKUR

 

Bafra’da sahil şeridinde yürüyüş yapan Hollanda uyruklu 16 yaşındaki turist kıza cinsel saldırıda bulunan ve demir çubukla da ciddi şekilde darp eden zanlı Hamit Yılmaz, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Cinsel saldırı” ve “Ağır yaralama” suçlarından dolayı dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Yılmaz, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Köse, zanlı Hamit Yılmaz’ın, 2 Mayıs tarihinde Bafra’da oteller inşaat bölgesindeki sahil şeridi içerisinde yürümekte olan ve KKTC’de turist olarak bulunan Hollanda uyruklu müştekiyle cinsel ilişkiye girmek istedikten sonra müştekinin reddetmesi üzerine olay yerinde bulmuş olduğu inşaat demiri ile müştekinin kafasına defalarca vurup ağır yaraladığını anımsattı. Zanlının işlemiş olduğu suçun çok ciddi ve ağır bir suç olduğunu belirten Köse, konu suçun toplumda ciddi bir tedirginliğe ve büyük bir infiale neden olduğunu belirtti. Köse, zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirterek, zanlının da güvenliği açısından 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

2 ay cezaevinde bekleyecek…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Hamit Yılmaz’ın davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.