Matsikti teminata bağlandı

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da sabah saatlerinde Erdaç Başar’a ait ikametgâha girerek hırsızlık yapan zanlı Michael Matsikti tutuklanarak dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren deneyimli Polis memuru Hamza Tarman olayla ilgili bulguları aktardı. Tarman huzurda bulunan zanlı Michael Matsikti’nin 19 Ocak tarihinde saat 01.15 – 06.30 saatleri arasında Lefkoşa’da Erdaç Başar’a ait ikametgâhın penceresini hasara uğrattıktan sonra içeri girdiğini ve mutfak tezgâhı üzerinde bulunan 2 adet cep telefonunu çaldığını söyledi. Tarman, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında zanlının çaldığı telefonlara satmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının öğrenci oluşunu da dikkate alarak yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.