Mağusa yazda kışı yaşadı

Gamze PİR BAYKUR

Ülkeyi etkisi altına alan aşırı yağışlar Mağusa’da kışı yaşattı. Dün Mağusa’da yarım saat yağan yağmur hayatı felç ederken Mağusa’nın en işlek caddesi olan Salamis Yolu ise yağmura teslim oldu. Gülseren Göletine bağlanan boru hattının tıkalı olmasından dolayı yarım saatlik yağış Salamis Yolunu göle çevirdi. Bazı araçlar göle dönen yolun ortasında kalırken, bir aracın içerisinde ise iki kişi mahsur kaldı. Başka bir aracın içi ise su doldu.

Polis yolu trafiğe kapattı…

Yarım saatlik yağışın ardından adeta göle dönen Salamis Yolu, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Sular altında kalan Salamis Yolunda çalışma başlatan Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri ile Mağusa Belediyesi ekipleri su drenaj hatlarını açarak suyun kısa sürede tahliye edilmesini sağladı. Salamis Yolunda bulunan bazı işyerlerini ise su bastı. İşyerlerini su basan işletmeciler belediyeyi aramalarına rağmen ekiplerin 1 saat sonra geldiğini söylerken, en çok zararı gören Sarp Video & Off Licence isimli işyerinin sahibi kanalizasyonların yapıldığı 2000 yılından beri her yağmur sonrası dükkanını su bastığını ve belediyenin önlem almadığını söyledi.

Başka bölgeler de yağmura teslim oldu…

Mağusa’da yarım saat süren yağış sadece Salamis Yolunda değil, Küçük Sanayi ve Baykal bölgesinde de su baskınlarına neden oldu. Su baskınlarının yaşandığı bölgelerde kısa süre içerisinde sular tahliye edilerek hayat normale döndü.